Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szép emberek! Odaadnátok a...

Szép emberek! Odaadnátok a szépségeteket "észért"? És ti okos emberek, elcserélnétek az eszeteket hogy szépek lehessetek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy van olyan, aki szép is meg okos is, nem rájuk vonatkozik a kérdés :)
2011. aug. 10. 01:12
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Azt hiszem eleg volt ugy megtanulni a 12 ev anyagat hogy vegig kituno voltam es a legbenabb erettsegim 89% lett, lusta voltam a tobbiekhez kepest akik a delutant vegigtanultak en meg hajnalban vagy szunetben bevagtam az anyagot, mert nekem az is eleg volt a majdnem maxponthoz :))) jartam szakkorokre, nyelvtanarhoz azt csa.

Itt egyetemen mar van lehetoseg kiemelkedobb munkara is, alig varom h jovore jelentkezzek ide-oda mar van annyi tudasom h hasznosithassam.

Am meg kitartas, hat sose art senkinek! :)

Semmit nem lehet elerni nelkule azt hiszem ez fix, aki intelligensebb annak se esik az olebe a siker, mint ahogy a szepeknek se egy modellmunka stb. Meg kell erte dolgozni!

2011. aug. 11. 00:48
 22/25 anonim ***** válasza:

07:16 vagyok

"

Egy szoval nem mondtam hogy a szepsegnel nem lehet h valaki az adottsagaival konnyeden lekoroz amig te pl pl. megdolgozol erte. "

én másképp értelmeztem:

"Elozo vagyok es meg annyit hozzatennek h ugyanezt az esz eseteben nem lehet megcsinalni. "

szerintem lényegében mindkettő ugyanaz, lehet adottság, fejlesztett, meg "sminkelt". az eszét is játszhatja az ember, de amikor valódi nehézségekkel szembesítjük, nincs nála cédula meg polcról lekapott könyv, mint ahogyan a smink alatt is az ember van.

szerintem nem különbözik az ész ebből a szempontból

"ha festett akkor igenyesen nem 3szinu"

mitől lesz igényesebb egy egyszínre festett haj? ez nem igényesség, hanem ízlés.

"tiszta rendezett vagott kormok,"

van aki hosszú körmökkel jár, vagy szándékosan hosszú színes műkörmöket tesz fel. ő igénytelen?

"a ruha vasalt es friss"

mi a helyzet a szándákosan koptatott, gyűrött, szakadt ruhákkal?

ez az igényességfogalom nagyon egyéni, mert egy cicababa a rokkernek ugyanúgy igénytelen, mint fordítva.

"Mint irtam nem

Tanulok olyan hudesokat, de ha kell akkor nyilvam azt fogom valasztani/ valasztottam ahelyett hogy elmenjek az evezred bulijaba. "

itt nem 1-1 esetről beszélek, hanem a többségről. a bulizás meg nem egyenlő a társasággal, de úgy érzem itt már nagyon egyedi mércékről beszélünk. én arról beszélek, hogy döntően az idődet a karriered építésére vagy a kapcsolataidra fordítod.

"Szóval ezt "karrieristának" nevezni elég fura, bocs :) "

de nem is közösségi ember. vagy csak kompenzálná a céltudatosságának hangsúlyozásával?

mindegy, én csak arra akartam utalni, hogy kevés igazán intelligens ember van, és ha valamiben ritka vagy, akkor nagyon magányosnak érzed magad, kivéve ha hozzászoktál vagy eleve aszociális jellemed van.

például goethe főbelőtte magát, de ott van tesla, akinek a legjobb barátai már csak a galambok voltak később, de nem ritka a sorozatgyilkosok közt sem a kimagasló intelligencia, csak míg a művészfajta introvertált és öngyilkos, az extrovertált fajta másokon vezeti le szociális frusztrációját.

nos ezért szeretnék "szép" lenni

2011. aug. 11. 07:54
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Értelmeten kérdés. Ha szép és buta lennék,nyílván nem cserélném el,mert nem lenne annyi eszem,hogy fölismerjem,hogy ésszel többre mennék. Ha meg csak okos lennék,fölismerném,hogy az ész többet ér a szépségnél,hisz a szépség múlandó és nem is a legfontosabb dolog az életben.
2011. aug. 12. 12:19
 24/25 anonim ***** válasza:

07:16 vagyok

nem csak a szépség múlandó, hanem az ész is. az meg relatív hogy az ésszel ki mit tart magának jónak vagy értékesnek

2011. aug. 12. 15:40
 25/25 anonim ***** válasza:

Nem nézek ki túl jól de nem sokra mennék azzal hogy okos lennék mert lusta vagyok tanulni.

Az viszont jó lenne ha annyira fogékony lennék hogy mindet első hallásra megjegyeznék és mellette még jó erőnlétbe lennék. Akkor elmennél a katonai egyetemre.

2011. aug. 13. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!