Pattanas, utalom oket tudnatok segitni?
Ha valakinek a homlokán van sok pattanás, az általában azt jelenti, hogy sok méreganyag van a szervezetében. A legfontosabb, hogy igyál meg minimum 1,5 liter vizet mindennap, lehetőleg egy kis citromlét is csepegtess bele, mert az belülről tisztítja a szervezetedet. Igyekezz minél több zöldséget, gyümölcsöt enni, és próbáld meg elkerülni a gyorskajákat.
Kozmetikai termékek közül a Neutrogena arclemosókat nagyon tudom ajánlani, nekem nagyon sokat segítettek. A lényeg, hogy reggel-este mosd le az arcod valamilyen arclemosóval, utána pedig MINDENKÉPPEN krémezd be kifejezetten zsíros bőrre való krémmel (pl. Niveának, Baleának váltak be nekem a krémei legjobban). A krémezést sose hagyd ki a lemosás után, mert a kiszáradt bőr még több faggyút termel, és így eltömíti a pórusaidat, ami újabb pattanásokat eredményez.
Még nagyon fontos, hogy ne fogdosd az arcodat, mert így akaratlanul is elfertőzheted a már meglévő pattanásokat, és újakat is okozhatsz. A párnahuzatodat húzd át 4-5 nap után, főleg nyári időszakban, hiszen egész éjszaka hozzáér az arcodhoz, úgyhogy próbáld meg gyakran kicserélni, hogy mindig tiszta legyen. Jaj és külön csak az arcod megtörléséhez legyen egy külön kistörölköződ, amit csak te használsz a családban, és csak az arcod törléséhez! Feleslegesnek tűnhet, de saját tapasztalatból tudom, hogy igenis nagyon sokat számít.
Hirtelen ennyi jut eszembe :) Remélem valamelyik segít majd valamit, ha van kérdésed, nyugodtan kérdezz, megpróbálok majd segíteni :D A lényeg, hogy ne add fel a próbálkozást, mert van megoldás, csak ki kell tapasztalni, mi a jó neked :)
18/L
Szia!Én is ugyanebben a helyzetben vagyok.14 éves vagyok,már egy éve 'harcolok' a pattanások ellen,de eddig még semmi sem vált be,pedig tényleg nagyon sok mindent kipróbáltam.
Most a baba szappant használom reggel és este és a nagyobb pattanásokra fogkrémet teszek este majd reggel lemosom az arcom.
Eddig még ez sem segített,de tényleg csak pár napja próbáltam ki.
Garnier Pure-t használtam több,mint egy évig,de semmit sem segített,sőt,még több pattanásom lett tőle.
Számomra az a legidegesítőbb,hogy a pattanások helye is megmarad és elég csúnya,mivel olyan piros foltok maradnak és teljesen lerombolja az önbizalmam,hogyha a tükörbe nézek.
Hétvégén is azért nem mentem ki a barátaimmal,mert nem akartam,hogy így lássanak.Inkább ki sem mozdulok.Hidd el,én is utálok tükörbe nézni.És az a legszomorúbb,hogy látom a barátnőim arcát,mert mindenkinek olyan szép tiszta,csak nekem ilyen.:(
De ez van!Hogyha nem javul a helyzet én megyek bőrgyógyászhoz,mert a kozmetikus csak a saját termékeit reklámozza..
Ne haragudj,hogy az én problémáimat is megosztottam veled,tudom,hogy nem erre voltál kíváncsi,de nyugodtan próbáld ki a baba szappant,mert több emberkének is segített.Remélem neked is fog! ;)
14/L
Az első válasz adótól azt szeretnem megkérdeni hogy ,neked milyen krém vagy arclemosó esetleg tonik segített(marka)nagyon megköszönném ha segítenél:)
A második válasz adó:mintha a szívemből szóltál volna:P az én barátnőim arca is csodaszép csak én vagyok ilyen nagyon pattanásos.Nagyon zavar:(
második válaszoló vagyok :
sajnos azt nem tudom,mert nekem szerencsére ott nincsenek,de egyik ismerősömnek volt és elment a kozmetikushoz,ahol elég szépen helyrehozták neki.most már tényleg kevés van. :) viszont azt mondta picit fájt.
de.. hogyha nekem csak picit fájna és utána elmúlna minden pattanásom,én lennék a legboldogabb. :D
és.. kitartást! :)
Első válaszoló vagyok, arclemosóból csak Neutrogena-t használok, szerintem ez a fajta a legjobb:
Tinédzserkoromban végigpróbáltam egy csomó drogériás terméket (Loreal, Garnier, Clean and clear), de nekem csak a Neutrogena vált be igazán. 1100-1500 forint körül kapható, én a Tesco-ban szoktam venni, mert ott szokott a legolcsóbb lenni :D Szívesen használnák arckrémet is ebből a márkából, de sajnos csak száraz bőrre valót forgalmaznak Magyarországon, az pedig az én zsíros bőrömre nem jó választás. Most éppen a dm sajátmárkás termékét használom, ezt a fajtát:
Én 700 forintért vettem, de nagyon bevált, nem zsírosítja az arcom mint sok krém, egy picit mattít is, és pont annyira hidratál amennyire kell. Szerintem zsíros bőrre ideális :)
A citromos víz tényleg segít, de szerintem 1 liter kevés, mindenkinek másfél liter vizet kellene naponta innia :) Persze ha iszol mellette sima vizet is, úgy jó :)
(Első válaszoló voltam :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!