Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért érzem így magam?

Miért érzem így magam?

Figyelt kérdés

17/L vagyok, és egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy mindjárt vége már a középsulinak is, pedig még csak most ballagtam 8.ból..még mindig olyan kicsinek, és gyereknek érzem magam, pedig a koromnál fogva egyre jobban úgy kezelnek, mint felnőttet. nem szeretem a mostani énemet, személyiségemet, mert kb egy éve érzem ezt, hogy már felnőttesen kéne viselkedni, és nem olyan hülyén, gyerekesen, és segíteni kéne többet a szüleimnek, felnőttekkel is tudni beszélgetni, és nem csak állni, és mosolyogni, aztán amikor a felnőttek elvonulnak beszélgetni,akkor elvonulni a saját szobámba( amiket kissebb koromban elnéztek). ezért egy ideje próbálok felnőttesen viselkedni, komolyabb lenni, viszont ez teljes ellentétben van az igazi énemmel, ezért furcsának érzem magam emiatt, és nem vagyok önmagam.és itthon is elkezdtem ezt a szerepet felvenni, de már kezdem unni, mert rosszul érzem így magam, és próbálok visszatérni a régi énemhez, de nem megy.. illetve úgy megy, hogy úgy érzem hogy még gyerekesebb vagyok, mint amilyen alapjában véve voltam.. egy kicsit úgy ézem magam, mintha egy nagy testben lévő 10 éves kisgyerek lennék, akit már senki se vesz komolyan, és úgy érzem kinéznek, és furának tartanak..már annyi önbizalmam sincs, mint 2 évvel ezelőtt, pedig akkor legalább itthon, a szüleim előtt volt..

ez a gondolkodás ezzel a korral jár? vagy szerintetek hogy kell viselkednie egy 17 éves lánynak?

és az a baj, hogy én lélekben viszont nem érzem magam dedósnak,sőt, érdekelnek komoly dolgok, könyvek, csak egy kicsit nem szeretnék még felnőni, és néha jól esne játszani, mint régen..

2011. júl. 14. 12:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóan voltam így, csak olyan 19-20 éves koromtól kezdve éreztem azt, hogy nagyjából összhangban vagyok a korommal (és az azzal járó viselkedéssel, felelősségvállalással, szerepekkel). Szóval szerintem nincs veled semmi baj. Gyakran a "későn érő típusokból" lesznek a legérettebb emberek, és azokból, akik képesek felnőtt koruk után is megőrizni a bennük lévő gyermeket (ami persze ugyanakkor nagyon is komoly és mélyenszántó gondolkodásmóddal társul).

Szerintem örülj, hogy ilyen vagy, mert ez nagyobbrészt érték, mint nem, csak ezt sajnos nem sokan és/vagy nem mindig képesek felismerni/megbecsülni.

(üdv: 22L)

2011. júl. 14. 13:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Az pedig szerintem cseppet se zavarjon, vagy ne töltsön el "bűntudattal", hogy nehezedre esik az a fajta, "felnőttes" viselkedés, ami gyakran köszönőviszonyban sincs az ember belső indíttatásával (pl. hogy társaságban általában bájologni kell, vagy olyanokkal kell akikkel nem akarsz, de te viszont legszívesebben elvonulnál, és hasonló, különböző szerepeket eljátszós szituációk az élet egyéb, számtalan területén), ha így érzel, és ez téged mind foglakoztat, az azt jelenti, hogy Te egy értékes ember vagy, akinek nehezére esik megbirkózni azzal a világgal, amiben nem biztos, hogy az őszinteség és a nyílt, egyenes viselkedés a legértékeltebb tulajdonságok..
2011. júl. 14. 13:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm!:)legalább van aki így gondolja..
2011. júl. 14. 15:39
 4/5 anonim ***** válasza:

nyugi

én mint felnőtt elmondanám, hogy a felnőttek sem tudják hogyan kéne felnőttnek lenniük, csak a fiatalabbak előtt teszik az agyukat

én már pl. bőven 30 is elmúltam, és talán nem vagyok olyan kerge mint mondjuk 15 évesen, igaz, akkor sem voltam túl kerge, szal telik az idő, de igazából te belülről nem változol, csak amikor mondjuk osztálytali van és elmész rá, és azt látod, úristen mennyi öreg ember, akkor ilyen öreg lehetek én is? minap pont erről beszélgettünk a barátaimmal, hogy mitől felnőtt a felnőtt, mert gyerek korunkban olyan felnőtteknek néztük a felnőtteket, most meg nem érezzük ezt a felnőttséget, persze egy 10 éves csókolommal köszön

2011. júl. 16. 18:09
 5/5 anonim ***** válasza:

ház játssz!

én első fizumból legot vettem, mert végre megtehettem

2011. júl. 16. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!