Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nézem le azokat az...

Miért nézem le azokat az embereket, akik gyökeresen másak mint én?

Figyelt kérdés
Sok embert butának, hihetetlen együgyűnek, beszűkültnek látok. Bár lehet ez a lenézés is beszűkültség, nem tudom. Sokat gondolkoztam ezen, de már biztos, hogy lenézem azokat, akiket tőlem butábbnak tartok. Nem vagyok arrogáns, agresszív stb., ezeket csak magamban gondolom. Vagy minden ember ilyen lenne?
2011. júl. 11. 11:07
 1/6 A kérdező kommentje:
És ez igaz úgy is, hogy nem is ismerem az adott embert. Tehát látok az utcán valakit, aki "nem tetszik", ahhoz mát egyből máshogy viszonyulok, de ugye ettől függetlenül lehet tök jól kijönnénk. Bár azért ez lehet túlzás, mert szerintem általában látni mindenkinek az arcán milyen.
2011. júl. 11. 11:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is sok hülyét lenézek... Úgy kell nekik.
2011. júl. 11. 11:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Mert gyökeresen mások, mint te! Ez ősi ösztön. Ehhez kell egy kis ész is, hogy ne így legyen.
2011. júl. 11. 13:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Mármint mihez?
2011. júl. 11. 13:25
 5/6 anonim ***** válasza:

szerintem a legtöbb ember ilyen.

próbálj meg nem lenézni olyanokat akik mások. ezt úgy lehet hogy megpróbálsz közelkerülni hozzájuk, megérteni őket, és nem gyorsan, ösztönből ítélni, cselekedni. először kezdd olyan emberekkel akik közömbösek, aztán csak kicsit mások, majd gyökeresen mások.

2011. júl. 11. 19:07
 6/6 anonim ***** válasza:
egyszerűen csak túlzottan bele vagy bonyolódva az egódba,mint jópáran.ez intoleranciát von maga után,kicsit próbálj meg tágabb látókörű lenni,építő jelleggel hat,ha nem csak a saját szűk perspektívánkból ítélkezünk,alkotunk rutinos véleményt.én is ilyen voltam,úgyhogy tapasztalatból tudom.tény,hogy sok primitív felfogású,életvitelű ember van,de ha nem ítélkeznél csak úgy,akkor rájönnél,hogy csak egyfajta szűk látókörből nézed őket.igen,mint írtad a lenézésed is beszűkültség.gondolj bele,hogy rengeteg ember nézi ilyen szemmel a másikat,hogy "az ott milyen buta,együgyű",lenézésre szinte bármilyen kreált ok megfelel.lehet,akikről te ezeket gondolod,ugyanezt gondolják rólad.tehát egyik ember sem különb a másiknál,aki így viselkedik,csak nagy az arcuk,ennyi,de ehhez semmilyen nagy erőfeszítés,vagy tehetség nem kell,tehát mitől is lennének,hűde különbek a másiknál?
2011. júl. 11. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!