Az emberek miért vannak jó véleménnyel önmagukról?
De ez miért ilyen magától értetődő? nem értem
Az hogy én kisebbségben vagyok, mert nem tartozom azok közé, akik jó véleménnyel vannak magukról, még miért lenne egy jó vélemény magamról?
Amúgy magamról semmit nem állítottam egyszer se, de tény, hogy igaz a fentebbi :)
Ez egy oda-vissza dolog.
Először is azt kell tisztáznod magadban, miért nem vagy jó véleménnyel magadról? Miért nem alakult ki benned az önbecsülés képessége?
Az hogy becsüljük önmagunkat az egyik legfontosabb dolog a világon. Ha már eléred, hogy te szereted önmagadat, s fel is mered azt vállalni, amilyen vagy, lesz más is, aki megszeret. De azokat az embereket senki sem szereti, akik még önmagukat sem tudják, viselkedésükkel azt kommunikálják a világ felé, hogy értéktelenek. Ilyen emberek társaságában meg senki sem szeret lenni, félnek tőlük, mintha fertőző lenne a mentalitásuk, s hát miért pazarolnák értéktelen emberre értékes idejüket (mert önmagát mindenki annak tartja - majdnem -, s így már vissza is tértünk az alapkérdéshez:) )
Először is tehát érd el, hogy önmagadat tudd becsülni. Ne az alapján alkoss véleményt, hogy más mit mond rólad (most), vagy milyen tart (most). Te egy értékes ember vagy, s ezt bizonyítsd be (magadnak!)
Járj el sportolni,
filmklubbokba, akárhova
légy emberek között, akik megbecsülnek, akikkel mersz őszinte lenni
Nem egy gyors folyamat ez, de egy idő után, miután lesznek eredményeid (nem kell itt nagy dolgokra gondolni), például valaki elismeri, amit csinálsz, vagy "barátomnak" szólít, eljutsz oda, hogy "jó véleménnyel leszel önmagadról":)
S ez a legjobb.
S miután jó véleménnyel vagy önmagadról, könnyebben elismersz te is másokat. S megérted, miért fontos mindenki számára... saját maga:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!