Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak (böv)?!

Mit csináljak (böv)?!

Figyelt kérdés

A legtöbb ember tudja élvezni az életet kevés vagy akár pénz nélkül is... de én egyszerűen képtelen vagyok.

Régebben is éreztem már, hogy érdektelen vagyok, a többi emberrel egyátalán nem törődök és úgy álltalában semmi nem tud különösebben izgatni... aztán amikor úgy alakult, hogy elég sok pénzhez juthatok (milliók) akkor érdekes mód hirtelen teljesen megváltoztam. nem volt még nálam, csak egyszerűen a tudat, hogy lesz annyi pénzem ami fedezi azt az életmódot amire nekem szükségem van.

Végül "elbuktam" ezt a pénzt és észrevettem, hogy visszaestem az eredeti állapotomba...

viszont amíg tartott (csupán a tudat, hogy hamarosan birtokomba lesz) azt atpasztaltam, hogy nyíltabb vagyok, jobb a kedvem, több az életkedvem, önmagam lehetek, merek álmodni és tenni is azokért, tudok szórakozni, elkezdek érdeklődni mások iránt és alapból minden olyan dolog elkezd érdekelni amire addig sz@artam magasról...

És persze sokan mondják a pénz nem boldogít... lehet, hogy nem mindenkit, de tudom, hogy engem nagyon is, és nem az amit veszek belöle pl, hanem alapból a tudat, hogy van (milliók)

Nem tudom mit tegyek...

vélemények? 19F

2011. júl. 8. 23:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha megtalálod azokat a dolgokat, amik érdekelnek, és amiket szeretsz csinálni, illetve ha találsz olyan embereket, akik a szívedhez közel állnak, rájössz, hogy NEM a pénz boldogít.

Amit a pénz adna neked, az kétségtelenül jó érzés, de nem a boldogság. Az igazán fontos és értékes dolgok nem pénzen vehetők meg. Közhelynek hangzik, de igaz. Magamról is tudom. És szerintem szinte mindenki elmondhatja ezt magáról.

Próbáld visszaidézni az akkori állapotodat, amikor nyitottabb voltál! Ismételd meg ugyanezt pénz nélkül! És rá fogsz jönni, hogy pénz (vagy annak kilátása) nélkül is meg tudod ezeket valósítani, és hogy örömet okoznak! És hogy ezek fognak boldogságot jelenteni az életedben.

Rajta! A legjobb dolgok a világon ingyen vannak :-)

(19/F)

2011. júl. 9. 23:48
 2/4 A kérdező kommentje:

igazából tudtam, hogy ilyen választ kapok :)

Én nagyon is tudtam, hogy mik azok amit örömet okoznak és ami érdekel, ami a szenvedélyem...

de pénz nélkül valahogy lehangolt vagyok ...

2011. júl. 12. 21:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Felejtsd el a pénzt! Vedd észre, hogy abszolút nem lényeges dolog! Gondolj bele: biztos megvan mindened, amire igazán szükséged van egy tisztességes élethez! (Gondolj bele, hogy sokaknak még töredékennyije sincsen!)

Kell ennél több? Hiába lenne sok pénzed, nem lennél tőle boldogabb. Még csak távolabb kerülnél általa az igazán jó dolgoktól!

Szimpatikusak neked a sznobok, akiknek a bőrük alatt is pénz van, de hideg, távolságtartó gőggel viseltetnek mások felé? Azok felé, akik a pénzszerzés gondjai helyett inkább az élet szép dolgaival foglalkoznak!

És ugye, milyen jól tudnak szórakozni azok is, akiknek alig van pénzük! És mennyire szerethetik egymást, sőt, talán boldogabbak is olykor, mint azok, akiknek sok pénzük van!

Ne pénzre vágyj. Inkább barátokra, szerelemre, szép naplementékre, boldog családra, nyugodt lelkiismeretre, szerető szavakra. Ezek pedig nem vehetők meg pénzen, mégis ezek a legszebb és legfontosabb dolgok az életben.

2011. júl. 12. 22:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is jártam már hasonló képen.Kb olyan a viselkedésem mint neked,de nem hinném hogy azért mert kevés pénzem van,csak egyszerűen nem vagyok semmivel sem elégedett :/ És ha néha történik 1-2 jó dolog velem,akkor én is olyan jókedvű vagyok,mindenkivel beszélgetek stb.De sajna hamar elmúlik :S
2011. júl. 14. 06:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!