Miért baj, hogy normális tini szeretnék lenni?
Gondolkozz és ne ess túlzásokba. A szüleidnek nem az a baja, hogy nem piálsz, hanem hogy otthon ülsz amgadban. Ráadásul lenézed a többieket. Elárulok egy titkot: sem a cigitől, sem attól a mértékű piától, amennyit fogyaszt egy tizenéves, nem lesz rossz ember.
A szórakozóhelyen senki nem kötelez rá, hogy igyál. Ennyi.
Valószínű az a baj, hogy nincs önbizalmad, de ezzel párhuzamosan fenn hordod az orrod. A szüleidnek ezzel van baja.
Szerintem tök jó, hogy nem akarsz lezülleni. :) Ugyanakkor bulizni pia nélkül is lehet. Szerintem egy próbát megérne, hogy elmenj. Akkor anyudék sem szekálnálak, te is meglátnád, milyen, és hátha megismernél egy-két új arcot. Ha nem akarsz inni, akkor meg nem iszol, senki nem erőltetheti rád.
Mondjuk én a helyetekben inkább olyan szórakozóhelyet keresnék, ahol értelmesebb vendég lesz, mint "vvBéci". :)
Szia! :)
Szerintem úgy állítsd le a szüleidet, hogy mondd el nekik is azt, amiket ide leírtál. Szerintem érzékelni fogják, hogy igazad van, még ha nem is azt mutatja majd a reakciójuk.
15 évesen nekem csak egy legjobb barátnőm volt, vele lógtam folyton, és még közelébe nem voltam a buliknak. (Most se.) Szerintem teljesen értelmesen gondolkozol, és inkább te vagy a normális. Ne hagyd, hogy a társadalom megváltoztassa az értékítéletedet (hogy mit tartasz helyesnek/nem, szépnek/csúnyának...stb.).
Egyszerűen légy önmagad, és ne akarj olyanok társaságában lenni, akik közt feszengsz, és nem lehetsz önmagad.
Ha szeretsz egyedül lenni, akkor tedd azt.
Ha társaságra vágysz, csak épp nem ilyen nyomorultakra, akkor meg menj könyvtárba, uszodába, táncolni... egyszóval értelmes helyekre, ahol valószínűleg nem alkoholista önmegjátszós hülyékkel futsz össze. :)
Halgass a megérzéseidre!
Üdv.: 20/L
Ezzel csak az a baj, hogy ma a normális szó sokaknál az átlagos, megszokott, dolgokat jelenti. Tehát egy tényleg normális lány nekik 'furcsa'.
A családod pedig csak jót akar, mert azt akarják, hogy a barátaiddal legyél, érezd jól magad, stb.! Mondd el nekik, hogy nem szeretnél menni, nincs kedved, aztán vagy megértik, vagy nem. Ettől még -vagy épp ezért- lehetsz normális felnőtt!
Ja, és még annyit mondanék, hogy lehet, hogy neked nincs túl sok önbizalmad, de idővel lesz. Viszont állítom, hogy azoknak sincs sokkal több, akik isznak. Ugyanis azt tudni, hogy az alkohol oldja a gátlásokat. Ha akkora májercsávók lennének a kortársaid, akkor nem lenne szükségük piára.
Ja, és az első kommentelő szerint baj, hogy lenézed a többieket. Szerintem meg egyáltalán nem baj. Mindenkinek meglehet a saját véleménye. Én meg tőből lenézem a dohányzó tinédzsereket, mert szerintem igenis gáz. Őrájuk vagy nem figyeltek eléggé a szüleik, vagy pedig azért cigiznek, mert azt látják a társadalomtól, hogy az menő, megnyugtat, felnőttebbé tesz. Hát te ne hagyd, hogy átmossák az agyad és a jóízlésed! :) Legyél egyéniség úgy, hogy kompromisszumképesen viszonyulj a társaidhoz. Fogadd el, hogy ők ilyenek, de ha nem kívánsz részt venni a mulatságaikban, akkor ne!
Találj ki magadnak hobbit. Vagy olvass. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!