Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért csinálom ezt? (

Miért csinálom ezt? (

Figyelt kérdés

Szóval vannak problémáim, amiket kitartással, akaraterővel, és sok munkával meg lehetne oldani, de ez csak éjszaka jön rám.

Minden nap éjszaka eszembe jut, hogy változtatni kéne az életemen. Rengeteget olvasok a témában, eltervezek mindent. Ilyenkor megvan hozzá a kellő akaraterőm, és motivációm, és ha nem hajnali 1 lenne, és nem lennék fáradt akkor biztos, hogy elkezdeném.

Viszont a problémám az, hogy reggel/napközbe ezt szó szerint ELFELEJTEM. Ugyanúgy felkelek játszok, filmet nézek és este kezdődik minden elölről.

Nem értem, hogy miért nem jut eszembe, hogy csináljak valamit csak éjszaka... Tök furcsa. Mostanában kiírom magamnak, de akkor meg elkavarom a cetlit, hogy majd később...

Valami ötlet? Kössz előre is a válaszokat!

19/F

2011. jún. 27. 02:25
 1/10 anonim ***** válasza:

Ezek milyen fajta problémák? Mert nekem pontosan így volt a fogyással kapcsolatban.

Mármint, hónapok alatt lefogytam 10 kilót, és elterveztem, hogy majd egész életemben továbbra is egészségesen fogok élni, így nem lesz sok betegségem idősként sem, és szép alakom marad végig...szóval na, a tipikus női problémák. :D Aztán beleuntam, nem érdekelt az egész, és szép lassan visszahíztam. Ekkor fogyott el az akaraterőm.

Hetekig, sőt hónapokig küszködtem azzal, hogy újra el tudjam kezdeni, de mindig csak zabálásba fulladt az egész. Egyszerűen mert hülye voltam, az ilyesmit nem lehet megmagyarázni. Ez volt olyan 3-4 hete. Ezután újra megjött a motivációm, nem a 150 kg-os nő 55 kg-ra fogyásától, nem a hangulatos zenével aláfestett fogyókúrás videóktól, nem a zöldségek és gyümölcsök képeitől, nem attól, hogy egész nap az egészséges táplálkozásról és a mozgásról szóló témákat bújtam, egyszerűen csak jött.

Megint nekifogtam. Azóta 3 kilóval vagyok könnyebb, egészségesen kajálok, nagyon sokat futok és súlyzós edzéseket is végzek. Kezdek feszesebb, boldogabb és elégedettebb lenni. És csak azért, mert éppen valahogy jó állapotban voltam, amikor megjött a motivációm. Mert tényleg csak úgy jött.

Valószínű, hogy neked nem ezzel kapcsolatosak a problémáid, és lehet, hogy ezzel most nem sokat segítettem, de a lényeg csak annyi, hogy ne erőltess semmit. Sem a párkeresést, sem a fogyást, sem az ismerkedést, új barátok szerzését...nem tudom, pontosan mit kéne megoldanod az életedben.

Viszont ha nem változtatsz, ha nem tudod elérni a céljaid, az nem másnak lesz rossz...csakis olyat csinálj, ami neked a legjobb, amit önmagadért teszel, ami miatt jól érzed magad. Csak így lehet, különben belebukik az ember.

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, talán értelmetlen is. :D Sok sikert és kitartást! :) 15/L

2011. jún. 27. 04:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Minden új nap resettel indul... :DD
2011. jún. 27. 11:15
 3/10 anonim ***** válasza:
lehet az oka az időjárás viselkedésedre való befolyása. neked például így egy délutános vagy éjjelis munka lenne megfelelő, hogy mellette az önmegvalósítás is menjen. nappalis iskola mellett nehéz. az is lehet hogy mostanában a meleg miatt vagy vagy a túl sok napfény. legalább is ha magamból indulok ki, erre tippelnék.
2011. júl. 23. 06:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Este írd le 1 lapra kapcsolj lámpát ;D milyen eza kérdés
2011. júl. 23. 16:44
 5/10 anonim ***** válasza:

koncentrálj minden nap néhány percig arra, hogy van elég erőd változtatni az életeden. ne gondolj arra, hogy hogyan fogod ezt megtenni, mikor, vagy kivel, esetleg honnan lesz rá anyagi fedezeted (márha nincs). csak és kizárólag arra koncentrálj, hogy képes vagy rá, és meg tudd tenni, aztán képzeld el magadban, hogy az "álmod" megvalósult. ettől vidámabb leszel, jobb kedved lesz, és ha hiszed ha nem legfeljebb néhány hónapon belül sokminden meg fog változni. nekem is bevált. a nyár elején pénzről álmodtam, hogy megvalósítsam a nagy és elég merész álmom. csak arra gondoltam, hogy az álmom már megvalósult. és most van egy nagyon klassz ötletem, hogyan érhetem ezt el. ha továbbra is pozitívan gondolkodom, akkor még közelebb kerülök a célomhoz.

próbáld te is ki! egy próbát megér, nem vesztesz semmit..

2011. júl. 23. 17:34
 6/10 anonim ***** válasza:

előző vagyok

ez a gondolat újító ereje. már tudományosan is ki tudjuk mutatni, hogy a gondolataink kapcsolatba lépnek a környezetünkkel és irányítják, motiválják azt. (ezt az elvet követi a hazugságvizsgáló gép is)

2011. júl. 23. 17:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Hé előző!Miaf*sz?Eztnemértem ezt a kérdést!!

Írtam az előbb h írd fel egy lapra!!

Tudodmit? Vegyél 1 kurv* nagy lapot! Este amikor eszedbe jut(mostfigyelj)vésd bele a lapba!! ragaszd fel a FALADRA!

Úristen ekkora hülyéket!

2011. júl. 24. 17:25
 8/10 A kérdező kommentje:

04:02 hát hasonló nekem is a problémám, csak ez csak egy dolog a sok közül, ami hátráltat. Egyébként ilyen akkor van, ha elvesztem a motivációmat.

06:29 Időjárás inkább csak felerősíti ezt, mivel már régóta jelen van, csak most rosszabb.

17:34 Ez ilyen vonzás törvénye szerű dolog akar lenni? Már hallottam ilyesmiről, csak sose volt még kedvem foglalkozni vele. (talán mert eléggé szkeptikus vagyok).

17:25

"Eztnemértem ezt a kérdést!!" Más értette, mert tudnak szöveget értelmezni, és nem ragadnak le egy sornál, hanem az egész szöveg tartalmát elemzik. Csak segítek, mert ahogy látom gondot okozott: Nem az a problémám, hogy nem bírok emlékeztetőt írni, hanem az, hogy.. nem írom le még1x. Én se szeretem az ekkora hülyéket.

2011. júl. 25. 00:50
 9/10 A kérdező kommentje:
Jah, és kösz a válaszokat btw.
2011. júl. 25. 00:51
 10/10 anonim ***** válasza:

06:29

a vonzás törvénye hülyeség -abban az értelemben amiből pénzt akarnak csinálni

bármit lehet vallásizálni, de abban nincs igazság, csupán a mentális önprogramozásban.

a hazugságvizsgáló meg nem a gondolatokat tapogatja le hanem azok fizikai megnyilvánulásait.

még egy agyhullámvizsgáló sem tudja megállapítani mire gondolsz, csak azt hogy az agyad melyik részét használod. ráadásul azoknál a pszichopatáknál akik elhitetik magukkal a hazugságaikat semmit sem ér.

ha van is hatása a gondolatnak a világra, elenyészik a tettek mellett.

2011. júl. 25. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!