Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem tudom kifejezni...

Miért nem tudom kifejezni magam érthetően?

Figyelt kérdés

Sokszor össze-vissza beszélek, nem tudom kifejezni magam úgy, hogy más is megértse. Próbálok tudatosan beszélni-mesélni pl. egy sztorit, de belezavarodom és nagyon bénán adom elő.

A legjobb barátomat folyton megkérdezem, mikor kettesben maradunk, hogy nem mondtam hülyeséget, meg hogy jól beszéltem-e..?

Utálom ezt.. :S

Hogy szüntessem meg a bizonytalanságomat és hogyan javítsak a helyzetemen?

2011. jún. 27. 02:01
 1/5 A kérdező kommentje:
29/L.
2011. jún. 27. 02:02
 2/5 anonim ***** válasza:
52%
nekem ez összefüggésben áll az önbizalomhiánnyal. sztem próbálj minél több sikert felhalmozni. és próbáld elhitetni magaddal hogy minél több sikert érsz el annál magabiztosabb leszel és nem béna. jobbat nemtudok :) 17f
2011. jún. 27. 02:10
 3/5 anonim ***** válasza:
61%

Én akkor voltam így, amikor az iskolai anyaggal kapcsolatban kérdeztek (leginkább történelemből).

Tudtam a választ, de egyszerre minden részletét meg akartam magyarázni és ettől hosszúra és bonyolultra sikerült:D

Nagyon oda kellett figyelnem, hogy egyszerűsítsek (ami nem nagyon ment:S)

talán pszichológussal beszélhetnél, hátha valami mélyebb oka van ennek:S esetleg pont az érthetetlenségtől való félelem vagy valami:S

2011. jún. 27. 02:16
 4/5 anonim ***** válasza:
75%

Mert valószínűleg izgulsz nem?

Csak olyat mondj, ami tuti nem hülyeség, ha meg rosszat mondasz és azt észreveszed a többieken, hogy kinevetnek, nevess te is. Vicceld el a dolgot, hogy ne vegyék észre, hogy zavarban vagy.

2011. jún. 27. 17:10
 5/5 acelsziv ***** válasza:
Mondok én neked valamit: Bemégy egy Dianetika központba (minden nagyobb városban van) És elvégzel egy "Kommunikációval a siker felé" tanfolyamot. Pár nap az egész, de amit kapsz annak híre lesz. Nem lesz több motyogás, zavarba jövés. Nem lesz olyan, hogy lemosnak a pályáról valami szöveggel. Inkább Te fogsz lemosni másokat.
2011. júl. 19. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!