Miért nem tudom kifejezni magam érthetően?
Sokszor össze-vissza beszélek, nem tudom kifejezni magam úgy, hogy más is megértse. Próbálok tudatosan beszélni-mesélni pl. egy sztorit, de belezavarodom és nagyon bénán adom elő.
A legjobb barátomat folyton megkérdezem, mikor kettesben maradunk, hogy nem mondtam hülyeséget, meg hogy jól beszéltem-e..?
Utálom ezt.. :S
Hogy szüntessem meg a bizonytalanságomat és hogyan javítsak a helyzetemen?
Én akkor voltam így, amikor az iskolai anyaggal kapcsolatban kérdeztek (leginkább történelemből).
Tudtam a választ, de egyszerre minden részletét meg akartam magyarázni és ettől hosszúra és bonyolultra sikerült:D
Nagyon oda kellett figyelnem, hogy egyszerűsítsek (ami nem nagyon ment:S)
talán pszichológussal beszélhetnél, hátha valami mélyebb oka van ennek:S esetleg pont az érthetetlenségtől való félelem vagy valami:S
Mert valószínűleg izgulsz nem?
Csak olyat mondj, ami tuti nem hülyeség, ha meg rosszat mondasz és azt észreveszed a többieken, hogy kinevetnek, nevess te is. Vicceld el a dolgot, hogy ne vegyék észre, hogy zavarban vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!