Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

"Ez a mostani "tini nemzedék" kb. a húsz évesekig bezárólag amúgy is valami ritka hulladék generáció. Csak a külső számít, az is azért hogy legyen szex, aztán ennyi."

Ti egyet értetek ezzel? Gondolom, a kérdésem alapján elég egyértelmű, hogy én is abba a bizonyos "tini nemzedék"be tartozom, de szerintem jogos, hogy ez nekem rosszul esik... nektek mi erről a véleményetek?

Ezt egy válasznál olvastam, szerintem érthető a többi szöveg nélkül is, de azért itt a link, ha valkait érdekel:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..

2011. jún. 24. 20:29
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Hát, ebben sajnos van igazság, de azért szerintem ez túlzás.
2011. jún. 24. 20:50
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

Én is 10 és 20 között vagyok, na és? Nem veszem magamra, ennyi.

Amúgy tényleg el van túlozva, de attól még nem alaptalan.

2011. jún. 24. 21:09
 3/6 JLlompi ***** válasza:
76%
szerintem igaz 14/F
2011. jún. 24. 22:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Durva a megfogalmazás módja, tény.

Igazából én azt látom, hogy a ma fiataloknak nincs egyéniségük, nincs távolba mutató céljuk, egyik napról a másikra léteznek és egymást nevelik, - nem a szüleik nevelik többségében őket.

A szomorú az ebben, hogy többségében a ma felnőttjei, szülői, "politikusai" tehetnek erről.

A nemzett gyereket nem csak ruházni, etetni, iskoláztatni kell, hanem nevelni is, - át kell(ene) adnia a szüleiknek azt a tapasztalatot, tudást, életszerű megoldások ismeretét, amelyek felhalmozódtak eleddig bennük, - nem az oktatási intézmények feladata (a tévhihedelmekkel ellentétben) az ifjúság nevelése, csak az oktatása az.

Mi veze(ethete)t idáig?

Apu-anyu pénzt hajszol, - "nincs idő" a gyerek(kek)re.

Média. - Olyan műsorok, amelyek tanulságok nélkül próbálnak tanítani, például "mesék". Szükségtelen, esztelen erőszak, bosszú, megtorlás.

Hiányzik az a képesség is, hogy megtanulja, felfogja, megértse egy ifjú, hogy mindenért - valamilyen szinten - meg kell dolgozni, bármi, amit a kezünkben tartunk, más ember kezének, elméjének munkája, - nem az égből pottyan és nem feltétlenül JÁRANDÓSÁG. Mindennek az árát elő kell teremteni így vagy úgy, - lehet, hogy apu három napot kamionozott azért, hogy én a nekem kedves telefonomon játszhassak vég nélkül az iskolai tanítási órán, - amit vagy elvesz a tanár ideiglenes jelleggel, vagy "lazább pillanataimban" úgy rugdosok az iskola folyosóján, mintha pöttyös labda lenne.

Sok fiatal nincs tisztában a kötelességeivel, - szemben a jogokkal.

Vannak pozitív, ill. negatív szélsőségek, - értelemszerűen mindenki azt vegyen magára, ami érinti.

Az is újkori szokás, hogy "megsértődni" mindenért.

- Egyszerűbb megsértődni, mint gondolkodni.

Ezeket ha összegyúrjuk, akkor eléggé kétes értékű a kép, ami kibontakozik a jelenlegi ifjúságról, - gondolom, hasonló meglátások vezérelték a vélemény formálóját.

Más kérdés, hogy sokféleképpen lehet "adagolni" ugyanazt a problémát, - elő lehet azt úgy is adni, hogy ne bántsuk meg önérzetében azt (se), akivel problémánk van, mégis tudomást szerezzen a probléma létezéséről.

2011. jún. 25. 11:34
 5/6 anonim válasza:
megnyitottam a linket, csak a kérdést olvastam el, nem voltam kíváncsin a válaszokra. egyszerűen undorítónak tartom, hogy az emberek a külső alapján ítélnek. és igen.. a te kérdésedre válaszolva, én is magamra veszem. :/ engem nagyon bánt, ha általánosítanak. az emberek ilyenek.. és ez már csak rosszabb lesz. hozzá kellene szoknom/szokni.. azonban igaza van annak, aki azt a 2 mondatot írta, a mai fiatalság tényleg ilyen.
2011. jún. 25. 15:18
 6/6 anonim ***** válasza:
nem mind de a töbség igen..szülök is idioták meg egymás közöt is már hülyék. világ már csak lefele halad mindegy majd jön a tisztito tüz xD
2011. jún. 25. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!