Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ki hogyan szokta megoldani a...

Ki hogyan szokta megoldani a problémáját? Támadóan vagy én-kommunikációval?

Figyelt kérdés
Az én-kommunikáció azt jelenti, hogy csak magunkról beszélünk, elmondjuk az érzéseinket és nem vádaskodunk.
2011. jún. 17. 08:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Egyik sem. De a támadólagos annyiból közelebb áll, hogy mindennél jobban utálom az indirekt közléseket. Az ilyen: "aszittem (sic!) hogy..." "én úgy szoktam, hogy..." "nálunk az volt a szokás, hogy..." na ezektől kiráz a hideg. Különösen, amikor manipulatív attitűd társul hozzá, azaz olyan, hogy szinte arra "apellál", hogy az aszittemjére majd bennem belül beindul valami folyamat.

A támadó, kötekedő jellegű kifejezettem konfliktuskereső stílust is utálom, meg az ítélkező, minősítő, alkalmatlanságérzetet keltő megnyilvánulásokat is.

Én úgy szoktam (! :P), hogy elmondom, hogy ez meg ez így nem jó, azért mert... (felsorolás) és utána rátérek arra, hogy hogyan látnám helyesnek, de sosem célozgatva, hanem inkább kérve, indokolva, érvekkel alátámasztva.

2011. jún. 17. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!