Jobb életet szeretnék, mit tegyek? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok (augusztusba 17) A 17 évem alatt megtudom számolni 1 kezemen, hány jó dolog történt velem. Otthonülős típus vagyok, de sztem nem lennék az.. falusi vagyok, a környéken csak 1 lány az igazi barátnőm, de az is olyan kb mint Én. Osztálytársam, csak suliba találkozunk, msn szoktunk beszélni. A családi légkör nagyon rossz.. apás voltam mindig is, anyámmal meg öreganyámmal egyáltalán nem jó a viszony (velünk lakik, mert övé a ház) Anyám is csak magával törödik meg más gyerekével.. a legkisebb unokatesoimat állandóan puszilgatja, meg odavan értük, de az hogy engem is puszilgasson az már nem létezik.. multkor mikor ment melóba mondtam neki akarok adni egy puszit, asszonta ne beszéljek hülyeséget, hagyjam őt. Apám legalább törödik velem, Ő rajta látszik hogy szeret.. anyám meg öreganyám csak arra jó, hogy dirigáljon, mert azt nagyon tudnak. Egyedül pl buliba nem mennék el, de hülyeségböl felvetettem azt megmondták nem.. vagy suli után elmaradni vhol, azt se.. hozzámvágták ne legyek olyan mint a többi csaj, akik csavarognak.. megtiltanak szinte mindent, apámnak meg nincs szava, az rájuk hagyja. 7 hónapja van egy fiú akit interneten ismertem meg. (23 éves) Msn beszélgettünk, webcam sose volt egyikünk se akart. Úgyéreztem hogy tudok már róla jópár dolgot, ami nekem jó, és kértem töle képet. Adott és első benyomás az volt hogy nem tetszik. De egyre jobban nézegettem a képeket, és tetszett. Én is küldtem, tetszettem neki, de neki a belső fontosabb volt. Idézem:"Engem a lelke fog meg". Csak az a baj, hogy sokat hazudtam neki. Pasik terén, és anyámat is letagadtam, hogy nincs anyám.. Úgy állitottam be magam, aki 16 évesen azt csinál amit akar. Találkozni szeretett volna, Én vetettem fel hogy elmegyek hozzá. Nem engedte elsőként, azt szerette volna, hogy eljön hozzánk, bemutatkozik és úgy megyünk el vhova. De mivel hazudtam neki anyámat, meg öreganyámat is letagadtam így nem engedhettem.. a talit halasztottuk mert mindig kitaláltam vmi kifogást, ami neki egyre gyanúsabb lett, de nem szólt semmit. Közbe már telón beszéltünk, elintézte a család barát csomagot, és dijmentesen lehet beszélni. Névnapom elött 2 héttel bejelentette hogy szabit vett ki azért, hogy velem lehessen.. nem tehettem akkor meg, hogy nem megyek el. Ugy tettem reggel mint aki suliba megy, és nem oda, hanem a megbeszélt helyre, onnan meg Ő hozzá.. bnőm tudott egyedül mindent, megmondtam neki ha anyámék kérdezik mivan nem mondasz semmit, de nem is mondott. Féltem nagyon, mivan ha olyan aki letámad vagy csinál velem vmit, de egyáltalán nem. Fel se vetette hogy szex vagy vmi, megmondta akkor lesz mikor Én szeretném. Fél 5 körül felhívtam anyámat mert láttam hogy hívott kb 20szor meg sms, azt elöször azt hazudtam névnapot akarok ünnepelni bnömmel. de a végén megmondtam hol vagyok. apám meg nagybátyám eljöttek értem, a barátomnak nem hazudhattam, elmondtam mivan. Ledöbbent teljesen nem tudott szóhoz jutni, kiderült minden hazugság, és csak ennyit mondott: Kilépsz ezen az ajtón, és az életemböl is. Én meg sírtam meg visitottam, hogy nem beszéljük meg.. apám felhívott mikor odaért, és adott csókot úgy mentem el. Hazamentünk elmondtam mindent, levolt mindenki döbbenve, és ennyi volt.. őt felhívtam és másnap megbeszéltünk mindent. Nagy nehezen folytatta velem tovább. Furcsa vagy nem, de Én nagyon szeretem, és tudom hogy Ő életem szerelme. Mégegy ilyen fiú nincs mint Ő, és tudom hogy Ő is szeretett, ezért ilyen kitartó. Nem tudom miért van/volt hogy beszólogattam neki, amit Én viccesnek vettem, Ő azt komolynak és besértödött.. viharos volt az utobbi idő, és jönne vasárnap az ujabb tali. Megkéne mindent beszélnünk, és ehhez nekünk csak az Ő lakása felelne meg.. apámnak mondtam, de tiltja. Akkor milenne ha anyám meg öreganyám megtudná.. apám elkezdte hogy meglehet a dolgokat beszélni nyugodt csöndes helyen is.. meg elkezdi hogy egy lánynak nem illik a fiú lakására menni, mert ha megtudják lehordanak mindennek.. tiszta régi módiságba él az egész bagázs, és engem is ugy akarnak nevelni. Én meg odamondtam hogy szerettem ott lenni mert csönd, és nyugalom van.. de akkor se. Csalódtam apámba is,mondtam neki ma hogy beszéljünk, asszonta hagyjam a hülyeségeimmel, őt nem érdekel semmi.. ennyit róla is. Kezdem anyámat meg öreganyámat utálni, már lassan az lesz hogy nem bírok lenni velük 1 házba. A barátom remélem megért, és akkor talizunk máshol, de azt mindenképp el kell intéznem hogy elköltözzek itthonrol. elegem van már abbol hogy mindig csak a szidást kapom, meg parancsolgatnak, nem engednek élni.. de szeretet semmi téren.. megadnka mindent, és sztem azt hiszik elég annyi. Nekem nem kéne.. 1 dolog kéne hogy érezzem tényleg szeretnek. A barátomnak felvetettem hogy segitsen, utána jártam dolgoknak 2 ok lehetséges lenne hogy elhuzzak házasság vagy gyámság. Házasságot szeretnék, de nem akar elvenni, ami érthető is. Neki fontos hogy jó családba kerüljön, de tudja Ő is hogy lehetetlen kezelni a helyzetet.. vki kérem segitsen, mert lassan beleörülök.. hogy mehetnék el itthonrol?
2011. jún. 16. 16:00
1/4 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy májusba ugy döntöttem hogy pchiologushoz fordulok. Most nyáron nem megyek, mert neki is szünet, de szeptemberbe folytatnánk.. és asszonta 1-2 évbe is beletelhet. Semmi tanácsot még nem mondott, most cska ismerkedtünk.. ennek se lehet sok értelme
2011. jún. 16. 16:17
2/4 A kérdező kommentje:
Ne írjatok ide komit..
Családi kapcsolatok - gyakori kérdések. Kérem segítsenek! Jobb életet szeretnék mit tegyek? (bővebben lent) ide írjanak
2011. jún. 16. 17:13
3/4 A kérdező kommentje:
Törölték.. faxa. Az utolsó kommentelőnek: Nem szeret valóba, mert kiábrándult. Köszönöm a válaszokat meg minden. Az Én érzéseim mindig jók, és tudom/érzem hogy Ő az igazi.. hiába mondják ez az első meg stb.. és.. tisztességes.. mert ha nem könyörgök neki, nem hívogattam volna éjjel/nappal sztem tényleg hagyott volna. de mivel állandoan futottam utána..Abba is biztos vagyok hogy ha nem nem hazudok neki, már rég minden ok lenne.
2011. jún. 16. 17:36
4/4 anonim válasza:
Tudom, hogy ezt a bejegyzést egy hónapja írtad, de ha már végig olvastam, úgy érzem nem hagyhatom komment nélkül.:)
Először is, biztos vagyok benne, hogy nem könnyű neked, így, hogy a családod nem támogat. Szerintem próbálj meg abba kapaszkodni, akibe tudsz. Ha azt mondod, apukáddal kijöttél, akkor próbálj vele felépíteni egy normális kapcsolatot. Egy olyan kapcsolatot, amelyben elmondhatod mi bánt, elmondhatod mit szeretnél, mik az álmaid, és miért aggódsz. Ha semmiképp sem megy, fordulj a barátnődhöz, vagy a barátodhoz. És szerintem a pszichológus nem hülyeség, (jó magam is annak készülök) és hidd el, tud segíteni az emberen, alapból a tudat is, hogy van ki meghallgat és rádfigyel, van kinek panaszkodhatsz mindenféle következmény nélkül, mert Ő bizony nem fog elmondani senkinek, semmit.:) Szerintem mindenképp várd meg míg betöltöd a 18at és csak utána költözz, ha tudod hova tovább...addig nem érdemes bóklászni a nagyvilágba. Édesanyád pedig...ne légy biztos abba, hogy nem szeret. Lehet szeret, csak nem mutatja ki, lehet nem tudja.Talán neked kéne kezdeményezned, és tenned valamit érte(még ha nehezedre is esik, mert Te kevés jót kapsz tőle),de lehet visszafizetendő lenne.Sok Szerencsét fiatal lány. S tudd, előtted az élet. Ne cseszd el!:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!