Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért akkor érzem jól magam,...

Miért akkor érzem jól magam, ha uralkodhatok a másikon?

Figyelt kérdés
Versenyzek még a barátaimmal is. Akkor érzem nyeregben magam, ha én vagyok a központban. Régebben szőke hajam volt, persze, hogy kitűntem a tömegből (amúgy is szeretek különcködni, kitűnni), de a barátaimmal?! Barátnőm barna hajú, most már én is. És valahogy alsóbbrendűnek érzem magam, pedig nincs rá okom. Egyébként elég maximalista vagyok, ami az embereket illeti. Nem szeretem másokban sem a hibát (vagy a különbségeket), sem magamban. És ez már eléggé elszigetelt az emberektől. Szeretnék megváltozni, de nem tudom, hogyan. Van ötletetek? Bármilyen javaslatot szívesen veszek!
2011. jún. 16. 05:53
 1/3 skarma ***** válasza:

Először is tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért érzed így.

Tulajdonképpen túl sokat gondolsz magadra, másokra pedig nem figyelsz, hiszen a középpontban minden rólad szól. Ettől persze még nem vagy rossz ember hiszen a legtöbb ember csak saját magára gondol. Lehet hogy tipikus energiavámpír vagy, vagyis mások energiájából táplálkozol, mikor a középpontban vagy és ez nagyon jó így neked, mert energiát kapsz a semmiért.

Viszont az első lépést megtetted, mert felismerted, hogy nem jó így. Javaslom, reggelente végezz egy gyakorlatot: képzeld magad egy energiagömbbe, lassan lélegezz és érezd, hogy feltöltöd magad energiával. Ettől talán nem vágysz majd annyira mások energiájára.

Ha pedig ott tartasz, hogy beszélgetsz a barátnőiddel és máris azt akarod, hogy mind rád figyeljenek, akkor inkább erősen figyelj arra, amit mondanak. A barátnőid, nem? Figyelj rájuk, és ne legyen kisebbségi érzésed amiatt, ha egy pillanatra nem rád figyel mindenki. Menni fog.

2011. jún. 16. 08:44
 2/3 anonim válasza:

azert , mert ggyenge vagy, es felsz masoktol. Amikor uralkodunk masokon, akkor ugy erezzuk, hogy a kezunkben van a hatalom, pedig a hatalom ugy is lehetne a kezunkben, hogy nem uralkodunk masokon.

Gyerekkorodban valoszinu elnyomtak, es ezt a viselkedesi mintat vetted at. Felsz kimutatni gyengesegedet. Vagy akar onmagadnak is bevallani. Pedig mindannyian emberek vagyunk, ess ebben semmi rossz nincs. Szep lassan kezd bevenni a kanyart, mielott az elet valami nehezebb probatetellel fog ra megtanitani.

2011. jún. 17. 09:01
 3/3 anonim válasza:
Ha beszélsz valkaivel ne cáfolj rá SOSEm,hogy ez nem így van,hagy rá.
2011. jún. 19. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!