Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az hogy a világbéke nem...

Az hogy a világbéke nem lehetséges az annak tudható be, hogy mindenkinek más az értékrendje? Filozofáljunk

Figyelt kérdés

egyáltalán olyanért miért haragszunk a másikra hogyha már belé van kódolva hogy "ő úgy gondolja"

például vesszük a politikát. én utálom ,azért is ,mert tudom ha elkezdek róla beszélni abból tutira vita lesz.. az egyik így látja a másik úgy ,és ez így szép és jó, miért olyan nehéz ezt elfogadni egyeseknek?

Van egy matektanárom ,az is pl azokhoz akiknek jól megy a matek sokkal jobban áll hozzá mint akiknek nem megy, és ne fogjuk ezt csakis az akaraterőre.

különben is ha az akaraterőre kéne fognunk ,akkor az miért van hogy az egyik emberben benne van az akaraterő, kitartás (többek közt bennem is) a másik meg csak azt csinálja amit muszáj(pl tanul,szerintem bennük nincs), a szabadideje legnagyobb hányadában partizik,iszogat, egész nap röhög az idétlenebbnél idétlenebb vicceken.

és az mitől lehet hogy valaki nagyon jó átlagot(jó jegyeket) akar ,még akkor is mikor még nem is számít az érettségibe(pl tesi,gazdasági jog stb.) ,mások (pl én) csak azért tanulok mer' hogy a szüleim ne mondják állandóan hogy "hogy merek így belépni az ajtón ilyen xar jegyekkel" v "mit képzelek magamról", tehát nem magamért (mert nem látom értelmét ,mikor saját magamon tapasztalom hogy ha megtanulok vmit 5-ösre témazáróra akkor azt kb 1 hónap múlva már jól elfelejtem) csinálom ,mert nem számít, érettségire úgyis meg kell tanulni, najó ,a matekot tanulom ,de törit full elfelejtem(így is tanulom ,de nem látom értelmét) de ez már más tészta

és még valami, ami még egy számomra nagyon bosszantó és idegesítő emberi tulajdonság, mikor azt mondja az illető "taníts meg" eközben, le sem xarja a dolgot "amit elvileg meg akar tanulni" én persze mondom jó és nem kezdem el vihogni hogy "de figyelj ismerlek nem vagy te annyira komoly ember hogy addig kitarts míg így fog menni míg nekem" ,ugyanis ezzel csak megbántanám és ezt nem akarom

túlságosan ismerem önmagam????

nemhiszem, de mindenesetre jobban mint a legtöbb ember(pl azok akik anyu pici fiát játszanak ,heti 1szer berúgnak és könnyen megtanulnak bármit amit rájuk sóznak hogy azért azt tudni kéne)

17F

2011. jún. 7. 20:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem igazad van.

Pl. ott van az USA. Az van amelyik tagállamban van, van amelyikben pedig nincs halálbüntetés.

Sőt, az értékrendet sokszor a körülmények is befolyásolják.

Olvastad a kurázsi mamát? (A nevekre már nem emlékeszem, bocsi :D) A mamának van három gyereke, az egyiket elviszik katonának, és háborús időszakban kitüntetést kap azért, mert lemészárolt egy parasztcsaládot hogy elvegye a marháit. Békeidőben egy hasonló gyilkosságért pedig már kivégzik...

2011. jún. 7. 23:56
 2/3 anonim ***** válasza:

"túlságosan ismerem önmagam???? nemhiszem"

Hát szerintem sem :) Világbékét összehozni egy kérdésben a töri és matektanulással :D :D Masszív teljesítmény.

De látszik hogy a tanulással nem vagy békében.

Tökmindegy, világbéke azért nincs, mert nem mindenki akarja. Ennél jobban nem kell ragozni. Igen, az értékrend első helyén elég sok dolog tud szerepelni, és a béke nem túl népszerű.

De inkább kukacoskodok és feltételezem, hogy neked a tanulás miatt kimaradnak jó partik az életedből és emiatt született meg ez a kérdésed ide, nem pedig hobbibból filozofálsz :D

2011. jún. 8. 06:58
 3/3 A kérdező kommentje:

:)

utolsó ,igazad lehet, de miért is baj ez?

valamiért kell hogy filozofáljak, a filozófusok miért filozofálnak? talán hogy rá jöjjenek mi miért van ,de hiába nem tudnak rajta változatni

csak egyszerűen leírtam mit gondolok a mi teljesen rosszul beállított világunkról(az emberek el vannak tájolódva szerintem, vagy az is lehet hogy én elvagyok nagyon)

hmm..maradjunk annyiban hogy te nem kedvelsz engem mert nem partizok

2011. jún. 8. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!