Magyarországon is létezik ilyen fejlesztő csoport?
A világ legszigorúbb szülői című műsorban láttam, hogy ilyen ön (vagy nem tudom milyen) fejlesztő csoportba mentek. Különböző társadalmi helyzetű, magánéletű, gondolkodásmódú, iskolázottságú, tehát tényleg nagyon változatos emberek (börtönben járttól kezdve, a egyetemi diákig) kerültek össze ebben a társaságban és ennek ellenére egy kedves középkorú nő vezetésével mégis jól érezték magukat együtt.
Úgy gondolom, hogy egy ilyen társaság nagyon hasznos lehet. Szívesen kipróbálnák egy ilyet, biztos sokat segítene más önmagam és emberek megértésében, illetve az egész életem átértékelődne egy ilyen élmény után azthiszem :)
Ennek mi lehet a neve? Magyarországon van ilyen, hol?
Köszi!
Lehet valami ilyesmi volt, de nekem nem tűnt úgy mintha ez valami muszáj lett volna. Csak így összejártak, próbálták megismerni egymást, az időt kellemesen eltölteni... A nő adott feladatokat, talán az volt, hogy rajzolják le képregényszerűen az eddigi életüket meg utána valami labdajátékot játszottak.
Az ilyen csoportokban, amilyeneket írtam, sincs semmi muszáj, és pont a pszichológus/pszichopedagógus az ilyen "idősebb" vezető.
Nekünk még gimiben az iskolapszichológus hirdette, hogy aki akar, az eljöhet ingyen és bérmentve önismereti csoportba. Mindenki azért ment, mert akarta, és érdekelte, semmi sem kényszerítette. És ő adta ki a feladatokat, ilyen egymást megismerős, szimbólumos dolgok volt /pl kipakolt tárgyakat, amik közül választanunk kellett, hogy szerintünk mi illik hozzánk a legjobban, majd egy olyan társsal kellett megbeszélnünk a választásunk miértjét, akit a legidegenebbnek éreztünk a társaságból/. Irányított relaxációval zártuk. Ez egy ideig, nyáron működött, amíg nem kellett suliba menni ismét.
Amit írtál, az alapján az a nő is, aki feladatokat adott, ilyen körben dolgozhat. Nem kell ám úgy elképzelni a pszichósok munkakörét, hogy ilyen kényszerterápiákat adnak csak. :) Mi nagyon élveztük, amíg volt, sokmindenkivel megismerkedtünk, persze ez egy korosztály volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!