Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Érdemes még fenntartanom az...

Érdemes még fenntartanom az optimista jövőképemet, ha egy rakás szerencsétlenség vagyok?

Figyelt kérdés
Mostanában fogalmazódott meg bennem ez a kérdés. Eddig is egy darab szar volt az életem, de folyton optimista vagyok, de ennek ellenére SEMMI sem sikerül. Igazából már olyan szinten vagyok, hogy nem is érdekel, nem zavar egyáltalán ha nem jön össze valami, mert megszoktam, és ezt minden önsajnáltatás nélkül mondom. Szerintetek érdemes fenntartanom az optimista jövőképemet, vagy egyszerűen viselkedjek úgy, amilyen hatások érnek, ahogy látom a világot? Eddig minden emberrel rendes, udvarias voltam, azokkal is, akik nem érdemelték meg. Ezekben sem volt semmi köszönet, hála. Az egész életemben tényleg nem csináltam még semmit. Viszont ha felvenném a "negatív" azaz a VALÓS jövőképet, mi lenne? Még ettől is rosszabb lenne szerintetek?
2011. jún. 1. 11:01
 1/5 A kérdező kommentje:
Pár mondatban úgy lehetne megfogalmazni: most összeomlott minden, amit elképzeltem magamról, és itt állok üresen. se rossz gondolatok, se jók.
2011. jún. 1. 11:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Pont ilyenkor érdemes.

Őszintén, jobban éreznéd magad, ha innentől bunkó és pesszimista lennél? Hát nem. Csak rosszabb lenne. Maradj meg optimistának, a pesszimizmussal a saját életed keserítenéd meg.

2011. jún. 1. 11:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Ne mondj le az optimizmusról, ha beletörődsz a dolgokba és csak hagyod, hogy teljenek a napjaid úgy ahogy nem akarod, azzal csak rosszabb lesz.

1 éve nekem is hasonló hangulatom volt, leszartam mindenkit, minden napnak csak a végét vártam, beletörődtem, hogy nem lesz jobb. Életem legrosszabb heteit, hónapjait éltem át ez miatt. Átléptem rajta, változtattam magamon és lám, most úgy látszik, hogy minden kezd a helyére állni.

Ha úgy fogod fel a jövőképed, hogy negatív lesz, akkor soha nem is lesz jobb. Viszont aki -tényleg- nem érdemli meg, azzal ne is legyél rendes, mert csak a saját energiádat pazarlod. Persze bunkó se. Egyszerűen szard le.

2011. jún. 1. 11:50
 4/5 anonim ***** válasza:
privát ment
2011. jún. 1. 17:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Mindig érdemes.
2011. jún. 1. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!