Kiskorom óta válogatós vagyok. Meg tudok változni?
Leendő párom szülei meg akarnak ismerni, meghívtak ebédre. Még nem egyeztettünk időpontot, mikor érnénk rá mindannyian, de félek elmenni, mert nagyon sok ételt nem eszek meg.
Pl: húsok közül csirke vagy pulykamell, borsó vagy burgonyafőzelék, rakott burgonya, csirkepörkölt, tyúkhúsleves és az egyéb ételek amik édesek (palacsinta, tejberizs, palacsinta stb.) Hogy mondjam ezt el nekik?
Nincs étel-allergiám, egyszerűen nem voltam rákényszerítve, hogy májat, gombát vagy épp rántott tököt egyek. És nem is eszek a mai napig sem.
Szia! : )
Én is nagyon válogatós vagyok, talán jobban, mint Te! : )
Mondd meg a barátodnak, ha nem tudná, hogy miket nem szeretsz vagy inkább azt, miket szeretsz : ) Finoman kérd meg Őt, hogy mondja el a szüleinek, hogy Te sok mindent nem eszel meg, elég válogatós vagy, próbáljanak olyat főzni, amit mindenki szeret. De ezt csak végesetben mondd, ha magától nem értené meg a barátod kisebb célzásokkal! : )
Nani
Hány éves vagy?
Az a helyzet ha még fiatal vagy, akkor valószínűleg meg fogsz változni.A kényszer pedig sok mindenre rávisz.Olyat is meg fogsz enni, amit utálsz.
Persze ez egy más helyzet, nem kényszer, de én úgy vagyok vele hogy amit itthon nem eszek meg, az vendégségben nagyon ízlik.
Az a helyzet, hogy ezt szerintem nem nagyon fogják értékelni, ha kiderül hogy finnyás vagy vagy válogatós.Pláne úgy ha még meg sem kóstoltad.
Nehéz kérdés.Tudsz főzni?Ha igen, próbáld meg inkább te meghívni őket.Vagy menj oda baromi éhesen és akkor valószínűleg nagyobb kedved lesz enni.
Vagy csináld azt, hogy szépen hintsd el a barátnődnek ezt az egész kaja témát.Kérdezd meg mit szoktak főzni a szülei, ő mit szeret, te mit szeretsz és amelyik étel ízlik neked, arról hangoztasd hogy milyen rég nem ettél már olyat és hogy egyszer neki is meg kell kóstolnia.Például hogy milyen húsokat szeretsz, vagy inkább a zöldséget, sóst, édeset, levest.
Ha szerencséd van, akkor azt fognak főzni.
Használhatóbb tippet sajnos nem tudok adni.
18 éves lány vagyok, szüleimmel élek, és csak azokat az ételeket tudom elkészíteni, amiket felsoroltam.
Sajnos a leendóő párom szülei nem túl gazdagok, tehát nem nagyon engedhetik meg maguknak, hogy külön főzzenek nekem ételt. Ha összejövünk, 2hetente vagy havonta egyszer illendő lenne ott ebédelnem. Félek, mert kitudja milyen rakott zöldségeket raknának elém, nem enném meg. A leveseket még megkóstolnám (tojáslevest nem...meg a zöldbab levest), ha valami rakott húsos dolgot csinálnának, azt megenném, de nem tudom miket szoktak főzni.
Én ovis koromtól fogva nagyon finnyás voltam.
Volt rá példa,hogy amikor beleharptam a szenyóba és ráéreztem a hagymára pár perc múla kijött belőlem (ott ahol bement) Ma (24)nyersen eszem a fokhagymát.
Elkezdtem megkóstolni a különböző kajákat és rájöttem nem is olyan rosszak.
Persze van amit csak szépen lassan szerettem meg.
Kezdj el kóstolgatni bátran.
Én sültkrumpli vajaskenyérről indultam. Ma a kelképoszta főzelék is megy.
Énis gondot jelentettem otthon is meg ha rokonok vittek nyaralni.
Sokkkal élvezetesebb sok mindent enni.
Higgy nekem. Vágj bele aztán harapj bele és élvezd.
Az is kérdés, mire vagy képes a leendő párodért. Ha lehoznád a csillagokat is neki, akkor még akár a spenótot is megeheted.
Gondolj arra, hogy tudatosabbnak kellene lenned. Tudatos az, aki azt teszi, amit helyesnek lát. Nincs nyafogás. meg kell enni a kelkáposztát, vagy bármit, akkor megeszi, és kész. Sőt még mosolyog is hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!