Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem tudok mit kezdeni vele....

Nem tudok mit kezdeni vele. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval néha nem tudok mit kezdeni azzal az emberrel akit szeretek. Egy barátról van szó. Mond nekem dolgokat és én nem tudok válaszolni, beszélni. Vagy van valami problémája, gondja és nem tudok segíteni neki, sem biztatni. Valahogy nem jön értelmes szó a számra. Pedig úgy szeretnék neki segíteni vagy felvidítani...

Rossz barátnak érzem magam... De még is mi a búbánatot csináljak?

2011. máj. 6. 18:05
 1/5 anonim válasza:

Én nem gondolom, hogy rossz barát lennél. Különben ezt a kérdést sem írtad volna meg. :-)

Szerintem mond meg neki ilyenkor őszintén, hogy megérted, amit mond, és úgy segítenél neki, de nem tudod, hogyan. Sokszor csak annyi kell, hogy az embert megértsék, elmondhassa a búját, baját. Lehet, nem is vár megoldást tőled, csak meg akarja veled osztani.

Esetleg kérdezz meg valakit, akivel jó viszonyba vagy, elmondva neki a barátod konkrét baját (akár név nélkül), és kérd ki a tanácsát. Aztán elmondod a barátodnak. Én pl. nagyon örülnék, ha a barátom utánanézne, hogy mit kezdhetnék a problémámnak. Ez is törődés.

2011. máj. 6. 18:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy elég neki, hogy meghallgatod. Figyelsz rá.
2011. máj. 6. 18:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát énis pont így vagyok egyik osztálytársammal. Végülis jóban vagyunk meg minden, de. Meséli nekem a baját, én meg ott szenvedek, mert nemtudok rá értelmesen válaszolni. És Msn-en is ez van. Már ilyen fél oldalt írt, én meg nem válaszoltam még semmit, de nemazért, mert nemláttam, hogy írt, hanem mert nem tudok rá mit mondani neki. Túl érzelmes nekem, vagy nemtudom. De ilyen velem még sose volt.

Hát sajnos erre a megoldást még én se találtam meg.

2011. máj. 6. 18:23
 4/5 anonim válasza:
szerintem elég ha meghallgatod és figyelsz rá. hidd el, sokkal jobb mint tanácsokat osztogatni.
2011. máj. 13. 10:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Én figyelek rá mindig, de ő néha ezt nem érzékeli... Ezt úgy értem, hogy pl. ezt mondja. "Figyelsz te rám egyáltalán?" Ez olyan furcsa mert én figyelek, de meglepődök, hogy lehet hogy úgy nézek ki mint aki teljesen máshol jár... Pedig ez nem így van.
2011. máj. 13. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!