Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha választhatnál, hogy bölcs...

Ha választhatnál, hogy bölcs legyél, de egyedül, vagy hülye, de társaságban, akkor mit választanál?

Figyelt kérdés
Ha lehetőséged lenne megvilágosodni, mindent megtudni élet és halál titkairól, de közben tudva, hogy sosem értenek meg, mint megvilágosodottat, akkor ezt választanád, vagy maradnál tudatlan átlagember?
2011. ápr. 22. 23:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én mindenképp az elsőt választanám. Ha nem is volna senki a kortárasim között, aki megért, de leírhatnám, abban a reményben, hogy valaki majd csak a követőm lesz eyszer.

Másrészt, egy bölcs, bármikor el tud csevegni bármiről egy átlagemberrel, ha épp vágyik egy kis társaságra; míg ez fordítva nem igaz.

A bölcsesség és megvilágosodás útja pedig mindenképp magányos út.

Szép napot nektek!

ParlanDo

2011. ápr. 23. 19:37
 12/16 noemi999 válasza:
56%
én inkább hülye mint hogy egyedül dögöljek meg ^^
2011. máj. 15. 20:07
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
na de előző! az életről van szó, nem a meg..öö..halásról !
2011. máj. 16. 09:15
 14/16 anonim válasza:
100%

Nem tudom, jó lenne - e nekem, de én is a bölcsesség mellett döntenék. Eddig is sokszor éreztem már magam így az emberek között, ezután alapom is lenne rá. :)

És igen, egy bölcs ember felül tudna emelkedni azon, hogy nem értik meg, hiszen az úgyis csak egy illúzió, és szeretni - szeretetet kapni (bármit is jelent ez) e nélkül az illúzió nélkül is lehet.

2011. máj. 24. 07:56
 15/16 anonim válasza:

Későn irok ,de leirom attól még.

Ha bölcs lennék ,de egyedül az nem lenne bölcs dolog,

és ezért vágynák társaságra.

A hülye ezt nem érti meg ezért akar bölcs lenni.

Szóval nem tudom

2016. júl. 22. 20:52
 16/16 anonim ***** válasza:
Inkább bölcs lennék, főleg, hogy elég magányos természetű vagyok.
2020. nov. 19. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!