Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, ha nem tudok...

Mit tegyek, ha nem tudok beszélgetést folytatni vele?

Figyelt kérdés
Van egy osztálytársam, akit nagyon is kedvelek és ő is engem, de egyszerűen nem tudok vele beszélgetni rendesen, ha csak ketten vagyunk. Mikor megyünk valahova és útközben elkezd valamiről beszélni nem vagyok képes beszélgetni. Olyan egyirányúvá válik a beszélgetés. Mondta is már hogy figyelek e egyáltalán rá, mert nem reagálok. Én egyébként minden egyes szavára figyelek, de valahogy csak hallgatom és nem szólok szinte semmit. Mert amikor ketten vagyunk én elnémulok, ő rá pedig rá jön a szóf*sás... Ez az egész engem zavar és őt is. Emiatt ő azt gondolja, hogy rossz társasága nekem. De én inkább gondolom azt hogy én vagyok a rossz társaság mert nem szólok túl sokat a beszélgetéshez. Amikor ezt szóvá tettem hogy én rossz társaság lehetek számára, akkor csak ennyit mondott, hogy "jaj, ne sajnáltasd már magad." Persze ő meg egész végig magáról beszél, meg a bajairól. (mondjuk mondta is hogy másoknak nem beszél az ilyen dolgairól) Csak hogy én ezekhez nem tudok hozzászólni. Csak csendben, figyelmesen végighallgatom mit mond.
2011. ápr. 21. 21:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát ha a bajairól beszél akkor talán egy tanácsot adhatnál neki, és akkor máris bekapcsolódtál a beszélgetésbe.De nem értem, hogy egy percekig tartó szónoklatra, hogy lehet nehéz reagálni
2011. ápr. 21. 21:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Tanácsot adni? És mi van ha nem tudok?... Az egy dolog, hogy te könnyebben tudsz reagálni egy "szónoklatra", de én nem te vagyok.
2011. ápr. 22. 12:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Tudom, mire gondolsz. A mi osztályunkba félévkor jött egy új lány. Szegénynek elég problémás élete van, és iszonyatosan sokat beszél. Egyszer kettesben voltunk, és elkezdett mesélni a szüleiről, a válásukról, stb... Na, én erre egy értelmes szót sem tudtam kinyögni. Mégis mi hasznosat vagy vigasztalót is tudnék? még sosem kerültem hasonló helyzetbe, mint ő...

Nekem egyébként elég önzőnek tűnik ez az ismerősöd. Biztos, hogy kedveled?

2011. ápr. 25. 17:27
 4/6 A kérdező kommentje:

igen, kedvelem. Tényleg rendes meg minden. Akkor lehet, hogy a téma nem volt éppen a legjobb abban a helyzetben... Ezért nem tudtam nagyon beszélni. Mondta is, hogy fura módon a rosszabb tulajdonságait is megmutatja ha velem van... Szóval folyton beszél. (de én nem mondanám önzőnek vagy rossz indulatúnak. A beszélgetés közben is szavatkozott, hogy bocs hogy rám jött a szóf*sás.)

Az igaz, hogy én elég türelmes vagyok és jól bírom a strapát vele kapcsolatban. :D

Bár nem tudom mi lesz még... remélem sikerül majd vele kétoldalú társalgást folytatni. :D

2011. ápr. 25. 18:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Még nem adtam fel.
2011. ápr. 25. 18:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Én viszont valamilyen szinten szerencsésnek tartalak, amiért megnyílik neked. Mert ha tényleg csak neked mondja el a problémáit az azt jelenti, hogy bízik benned. Szerintem is adhatnál tanácsot neki, már ha tudsz. Ha nem, akkor próbáld a te életedre is ráirányítani a beszélgetést. Úgy értem, hogy biztosan van olyan problémája, amihez hasonló nálad is előfordul. Ilyenkor elmondhatnád, nálad mi a helyzet. Az mindegy, hogy te sem látsz rá megoldást, de legalább érzi, hogy figyelsz rá és mellesleg nincs egyedül. Ha meg teljesen más gondjai vannak, mint neked, vagy egyszerűen unod, akkor hallgasd végig szépen, majd egy jó pillanatban tereld át másra a szót. Persze arra azért figyelni kell, hogy ne legyen túl feltűnő.
2011. ápr. 26. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!