Ma már miért nem ilyenek a gyerekek? (lennt)
Szívemből szóltál... :S
A kérdésre válaszolva meg, azért nem ilyenek, mert sok minden megváltozott, az emberek életmódja, felfogása, fejlődött a technika és így tovább, ezért a gyerekeket is teljesen más behatások érik, amik között ott van a média is a maga negatív oldalaival. Bár mindez még nem magyarázza meg, hogy miért kellett ilyen irányba megváltozni a társadalmi normáknak... Én néha azt gondolom, talán jobb lenne, ha most sem léteznének ilyen "modern" technikai eszközök, hanem természetesebb módon élnénk...
Hát mondjuk van benne valami.
Bár én nem a piálást és egyebeket részesítem előnyben hanem azt, hogy beülünk valahová és iszunk egyet (mármint nem alkoholt), vagy sétálunk. Ja meg a játszótér is törzshely számomra. (Nem csúzdázok meg ilyenek, csak pl hintázunk.)
Szóval csak beszélgetünk és jól érezzük magunkat. :)
Azért ilyenek, mert a szülőknek nincs idejük, vagy nem akarnak foglalkozni a gyerekükkel eleget. Így a gyerek a netről néz példát, és aszerint a "nyugati" értékrendszer szerint kezdi látni a világot, azt tartja helyesnek.
Ha nem lenne net/tv ugyan az lenne mint a Pál utcai fiúkban.
Az meg nem elég, hogy csak 2 órát gépezhet egy nap stb, mert akkor az oszt.társaitól tanulja el a dolgot. Elejétől rendesen kell nevelni a gyereket, hogy ő is sz@rnak lássa ezt az életmódot. Max így kevés embert fog találni a saját korosztályából, akivel kijöhet. Ennyi.
19/F
"aszerint a "nyugati" értékrendszer szerint kezdi látni a világot, azt tartja helyesnek."
Nyugati?! Szted az USA-ban piálnak 16 évesen? o.O lol ott komolyan veszik h 21 éves koráig nem adják ki... ez inkább keleti értékrend nem nyugati... látszik h nem tudod mit beszélsz csak reflexből fújnyugat-ozol
17/F
Először, hadd védjem egy kicsit a fiatalokat: a felnőttek nevelték őket, nem? Valahonnan tanulniuk kell azt amit teszenk, és azt, amit nem.
Másrészt, teljesen igazad van. Sajnos :( De ha az ember megtalálja a jó sulit és a jó társaságot, akkor normálisan is lehet élni :) (pl. én)
És még valami, de lehet, hogy csak véletlen írtad: a fent csak egy N:)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!