Ez mitől van? Este min 4x-5x ellenőrzöm, hogy felhúztam-e az órát, reggel, hogy bezártam-e az ajtót stb.
köszi a válaszokat!
reggeli ajtóbezárás, a kulcsra zárás igen :)
pszhihológushoz biztos nem megyek :D de köszi:D
Igazat kell adnom az előzőeknek, hogy ez lehet kényszerbetegségféleség de azt szeretném hozzátenni, hogy néha énis ellenőrzöm az ajtót reggel miután bezártam és elindultam otthonról. Egyszerűen annyi az oka, hogy figyelmetlen vagyok és máshol jár az agyam ezért autómatikusan csinálom az ilyen hétköznapi megszokott dolgokat. Ezekután nem marad az agyamban éles kép, hogy bezártam vagy nem és ez okozza a bizonytalanságot.
Mindig figyelj oda és rögzítsd magadban, hogy igen most bezártam, és nem kell többször ellenőrizni.
köszi.. :))
am meg a táskámat is folyamatosan ellenőzgitem nincs e kihúzv... szval olyan 3x-4x útközben :SS
Nekem is voltak, vannak ilyen pillanataim, hogy nem emlékszem arra, hogy elzártam e a vízcsapot, bezártam e az ajtót stb.
Mivel vizuális a memóriám, ilyenkor lehunyom a szemem ellazítom magamat és felidézem a látványt.
Mindíg bejön.
Általában így találom meg az általam elhagyott tárgyakat is.
Én sokáig "nagyon" ilyen voltam. Mára már csak az ébresztő (telefon kikapcsolás csekkolása), meg az ajtóbezárás csekkolása maradt. Nem vészes, semmi bajod nem lesz attól, hogy megnézed, be van e zárva az ajtó.
(Főleg úgy, hogy mi házunkat törték már fel, na jó zárt ajtónál, de akkor is, jobban vigyáz az ember)
A családomban van egy pszichiáter, megkérdeztem, azt mondta, h kényszerbetegség :S Ha felnőtt vagy, akkor írj egy privát e-mailt, ha még gyerek vagy, akkor is írhatsz, mert ő ismer gyerekpszichiátert is. (Lipóton dolgozott [OPNI], hajszál híján nem lett főorvos, mert ugyebár eladták az épületet -.- ő meg inkább előbb eljött)
Adatai (név nélkül persze):
pszichiátria szakorvosa
Szegedi Tudományegyetem
Szent-Györgyi Albert Orvos- és Gyógyszerésztudományi Centrum
Általános Orvostudományi Kar
Szeged (Magyarország)
általános orvos
1984
igazságügyi orvosszakértő
1999
Nemzeti Vizsgabizottság
Képző intézmény:
Semmelweis Egyetem
Általános Orvostudományi Kar
Budapest (Magyarország)
pszichiátriai rehabilitáció szakorvosa
2005
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!