Önbizalomnövelés valahogyan?
Sziasztok!
13 éves lány vagyok, de nulla önbizalommal. Sokan azt mondják, hogy nagyon szép vagyok, főleg a szüleim és felnőttek, bár a volt osztálytársaimnak nem ez volt a véleménye. Állandóan megjegyzést tettek mindenre a külsőmmel és más dolgokkal kapcsolatban. Anyu szerint ez csak az irigység, én viszont nem tudom. Van sok úgymond "undok" lány, akik nem is szépek, de mégis, a fiúk és a lányok is egyaránt őket részesítették előnyben. Én ezt nem értem. Próbáltam mindig, mindenkihez kedves lenni, de egyszerűen ez nálam nem válik be ,m ert az emberek ok nélkül pocskondiáznak. Most viszont, az új osztályomban azért közösítenek ki, mert a legjobb barátnőm egy általuk nem kedvelt személy. Ma is olyan hülyeséget csináltak, hogy az egyik lány, akivel éppen ma összevesztem, kitalálta, hogy a fiúk minősítették a lányokat szépség szerint, és fordítva is, a lányok is helyezés szerinti sorrendbe állították a fiúkat. Természetesen barátnőmmel együtt majdnem az utolsó helyen végeztünk. De az még felháborítóbb, hogy ezután a lapokat kitűzték a faliújságra!!!! Persze én nem hagytam, a barinőmmel együtt megvártuk, míg mindenki elmegy, én széttapostam, széttéptem és kihajítottam a kukába. Egyszerűen nem értem, hogy miért gondolkodik mindenki így! Szeretném az önbizalmamat növelni, de nagyon nehezen megy, mert teljes káosz van a fejemben. Anyu szerint ezen még a pszcihológusom sem tud segíteni. Mit tehetnék, hogy ismét rend legyen a fejemben, és nagyobb legyen az önbizalmam?
Hali!
Szerintem még nagyon az elején vagy a dolgoknak, mer még csak 13 vagy. Itt nem dől el semmi. Gondolom általánosba jársz...ott elképzelhetőek ezek, mer ott csak a felszínes dolgokra adnak az emberek, hiszen túl fiatalok ahhoz, h tovább lássanak a külsőségeken, vagy az elképzelt véleményükön. De hidd el a dolgok még gyökeresen meg fognak változni. Nem szabad foglalkozni az ilyen emberekkel, mert ezt élvezik, ha bánthatnak. Én anno úgy oldottam meg a problémámat, h ha vkivel ilyen bajom volt,azt mondtam magamnak: "Fölötted állok, és senki vagy hozzám képest", és hónapok mulva már képen tudtam röhögni az illetőt, mer már nem vettem komolyan, látta, h nem érdekel a dolog, és abbahagyta a böszmeségeit
vagy pedig állj a tükör elé, nézz a saját szemedbe és mondj magadnak pozitív dolgokat, ezt játszd el minden reggel, ettől vidámabb leszel és egyből más lesz a kisugárzásod. Én ezeket tudom javasolni, nekem bejöttek...:)
Köszönöm szépen :)
Ezek általában nekem is beválnak :D
jah ,én is ezért inkább nem rakok :D:D
jó, akkor szép vagy:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!