Milyen érzés szerepelni a napiszar.com-on?
Uncsatesóm volt már fenn rajta,és büszke rá XD
Ketten már fel is ismerték.
Oda nem azok a fényképek kerülnek ki, amiket az emberek úgyis kitesznek magukról a MyVIP-re, Iwiw-re, stb.?
Ha igen, akkor ez nem olyan, mint egy 'lesi fotózás'.
Azért is írom ezt, mert én nem kerültem fel rá.
23:03 de ez egy olyan honlapo :)
Köszönöm a válaszotokat de nem tudom ,hogy miért dicsőség felkerülni
Küldj egy képet magadról és megtudod.xD
Na jó, viccet félretéve nem tudom, de szerintem ez attól is függ, mivel kerül fel az illető.
Egy normális ember nem tudná megemészteni, és égne, mint a rongy. Bár egy normális ember nem is készít/tölt fel ilyen képeket, hogy aztán a napiszaron kössön ki.
Aki meg debil, és megteszi, az szerintem annyira hülye, hogy fel sem fogja, milyen gáz ott lenni, és hogy a képpel/videóval saját magát járatja le egy ország előtt.
Ez a közegtől függ, ahova a kitett ember jár. Normális osztályközösségben szerintem nem gáz, mostanra már eléggé hiteltelenné tette magát a napiszar a sok zsarolós, személyes bosszúhadjáratra használt, paparazzo kamu képpel és profillal. Nomeg azért a legtöbb ember nem szeretné, ha a rendőrség egy életen át bevenné a bűnügyi nyilvántartásba azért, mert egyszer tilosban parkolt... márpedig a napiszar tulajdonképpen épp ilyen kvázi-állami-monopóliumokat gyakorló magánrendőrség.
Ha a kitett ember olyan osztályközösségbe jár, ahol amúgy is ugrásra készen les rá mindenki, és már csak ürügy kell, akkor persze elég rossz lesz neki. Mivel a legtöbb gyerekközösségben éppen ez a helyzet, ezért a napiszar elég szépen megél a maga olcsó kis trükkjeiből.
A jövőről kevés biztosat lehet mondani. Persze kitekintésként megnézhetjük az amerikai példát: négy-öt bizonyított kamasz-öngyilkosság
Ez nem tűnik magas számnak, de tudnunk kell, hogy a legtöbb esetet valószínűleg be se jelentik, és amit igen, annak is csak egy kis részét szellőztetik meg a sajtónak. Szóval ez csak a jéghegy csúcsa.
Hogy magyar cikk is legyen, a napszaros ügyekhez szerintem leginkább hasonlítható Hope Witsell féle öngyilkosságot vizsgálnám
ez ugyanis egy tipikus sexting-ügy, és épp a napiszar szintén valóságos rovatot üzemeltet sexting-képek lopására szakosodva. Magyarországon nem tudok BIZONYÍTOTT öngyilkosságról, de nálunk a téma tabu, szóval akárhány is lehetett már. Az amerikaiak nyíltabban beszélnek róla, meg vizsgálatok is vannak, ott ennek külön tudománya van. Nálunk viszont a dolog szégyennek számít, tipikus kelt-európai értelemben. Ha nálunk egy vidéki kistelepülésen kikerül egy kamasz, és tragédiába fajul a dolog, az sose derül ki, mert mindenki hallgat róla, az érintettek ezért (szégyen), a gúnyolódó plebs meg azért (bűntudat), a lényeg az, hogy Magyarországon semmit sem tudunk a jelenség hatásairól. Az amerikai tanulmányok igen súlyosan veszélyesnek mutatják a jelenségkört.
Ami meg általában a napiszarhoz hasonlatos profilú anonim-mobbing oldalakat illeti, úgy tűnik számomra, hogy a 2010-es években megindult az összeolvadás a terrorizmussal:
Egyébként a 4chan-ben nem is annyira a kiadók elleni támadásokat tartom leginkább a terrorizmura emlékeztető jelenségnek, hanem a kamaszok elleni mindennapos támadásait. A névtelenség a terrorista szervezetek sejtes szerveződésére emlékeztet
kiegészítve még néhány tömeglélektani trükkel, amelyek egyszerűek, mint a faék, de mivel majom-ősünk szunnyadó ösztöneire épít, ezért destruktívak és nehezen kivédhetőek:
szóval egy kamasz-áldozat számára egyetlen ilyen támadás is pusztító hatású lehet. Engem igazából az zavar, hogy miért is gyakorol a 4chan (és a napiszar) kvázi állami monopóliumokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!