Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ez normális? Mit tegyek?

Ez normális? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem rég voltam versenyen a barátnőmmel.Sokat tanultam rá, netről is nyomtattam ki adatokat,olvastam hozzá...stb.Nem igazán sikerült jól de azért reménykedtem benne hogy tovább jutok hisz sokat tanultam rá.Barátnőm nem tanult rá semmit.Tanár mondta miután kijavította, hogy elég borzalmasak lettek.Barátnőmnek azt mondta hogy jó lett csak be kellett volna fejeznie, nekem: elég rossz lett, erre meg erre nem figyeltem...eléggé elszomorított mert sokat tanultam rá és még sincs meg az eredménye...de ez már nem az első eset, én igazán szeretnék jobb eredményeket elérni ( 4-es tanuló vagyok de 5-ös szeretnék lenni) de mostanában semmi sem jön össze. Barátnőm meg kevesebbet tanul ( vagy ugyanannyit) de neki mindig minden jobban sikerül a dolgozatoknál. Kicsit szégyellem magam amiért 'irigykedek' rá, nem is irigység csak akarva akaratlanul is jobb szeretnék lenni nála. És nem tudok ellene mit tenni.Örülök persze ha 5-öst kap de mégis ott van bennem hogy én csak 4-est tudtam és nem örülök 100%-osan a barátnőm örömének. Nem tudom hogy ez mennyire természetes vagy sem, de zavar hogy ennyire irigy és rossz vagyok. Mit tegyek hogy jobb lehessek?
2011. febr. 17. 21:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem baj ha van valaki akivel tudsz versenyezni, kell a húzó erő.

Nekem sokáig az volt a problémám, hogy több időt fordítottam az apró betűs részeknek, mint a lényegnek és így mindent bonyolultabban csináltam meg akár egy oldalas házi dogát is képes voltam túlbonyolítani.

De mára ez elmúlt és csak azt tudom ajánlani, hogy ne akadj fent semmi sikertelen élményen, túl kell esni rajtuk.

LEGFŐKÉPPEN TANULJ MEG PUSKÁZNI!!!

2011. febr. 17. 22:07
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem teljesen normális, hogy bosszant, hogy te többet tanulsz és mégis rosszabb jegyet kapsz mint ő. Nincs is ezzel semmi gond ( mármint azzal, hogy így érzel ) egész addig amíg nem kezdesz vele gonoszkodni akármilyen formában is emiatt.
2011. febr. 17. 22:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Teljesen normális!

Mindenkinél más, hogy mennyit kell tanulnia a jó jegyhez.

Van aki az óra előtt átnézi és 4-est 5-öst kap, más ha egész nap tanul előtte is csak 2-est.

Lehet, hogy csak annyi a baj, hogy nagyon stresszel, mert jól akarsz teljesíteni, és ez hátráltat.

Lehet, hogy más módszerrel kéne tanulnod.

Ki kell tapasztalni!

2011. febr. 18. 03:22
 4/7 Mentifantezsvér ***** válasza:
Ez embertől függ. én pl általánosba soha nem tanultam szinte semmit és mégis 5 ös voltam..volt otáram aki agyon tanulta az agyát és még szünetekbe és szenvedett és 2 es tanuló volt:S nagyon sajnáltam..ez adottságoktól is függ.vszínüleg a bnőd olyan mint én..akaratlanul is megjegyez mindent.de ez jó mert arra ösztönöz hogy jobb legyél :D
2011. febr. 18. 23:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát igen minden ember más gyorsasággal tanul meg x dolgot. Az segíthet a tanulásban, hogy a dolgat "hozzárendeled" egy másik dologhoz. Pl ha a városodban van egy kastély, és mondjuk egy kastélyt kell megjegyezned, jusson arról eszedbe. Amit tanulsz, azt előtte olvasd el, értelmezd, képzeld el.

Bocs a helyesírási hibákért.

2011. márc. 2. 21:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Lehet hogy te ilyen típus vagy. Sokat gürcölsz - mégsincs meg az eredmény amit szeretnél - a barátnőd meg nem veszi olyan komolyan és mégis sikerült neki. Lehet, hogy túlságosan görcsölsz, az se jó!

De nekem is volt olyan osztálytársam, aki egész délután a könyv fölé görnyedt nagyon sokat tanult, és jobb volt mint én, de ez engem nem zavart, én többet gépeztem, olvastam elvoltam más dolgokkal és sokkal kevesebbett tanultam, és mégis az ő szintjén voltam. Volt olyan, hogy együtt mentünk versenyre, ő 2 hónapja agyon tanulta magát rá engem meg nem nagyot izgatott - neki 76 nekem 74 pontom lett :)

ezzel csak azt akartam suggalni, hogy van, aki alapból jobban tudja a dolgokat, és neked pedig csak dícséret jár azér, amiért ilyen szorgalmas vagy, és a 4-es is tök jó átlag ;)

amúgy hányadikos vagy 8-9? :)

2011. márc. 3. 18:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Jajj nagyon köszönöm mindenkinek :)

Igen barátnőm is mondta hogy sokat görcsölök rajta és igaza van... lehet hogy ez sem tesz jót :/

Igen 8-as vagyok:)

2011. márc. 5. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!