Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan dolgozod fel a korod...

Hogyan dolgozod fel a korod változását?

Figyelt kérdés

Poénkodásokat meg minősítőket most az egyszer nem kérnék.

Én eddig mindig azt vallottam, hogy a kor egy dolog, nem kell különösebben foglalkozni vele. A tavasszal leszek 39, utána való évben értelemszerűen 40. Kicsit feszélyezni kezdenek azok a gondolatok, hogy az embernek a "korához megfelelően KELL viselkednie." A 40-es korosztály már "középkorú"-nak számít. A 40-es csávók már "bácsik", de én nem érzem magam bácsisnak. Minden fiatalnak mindig mondom, hogy tegezzen. Ha a nőket nézegetem, nem a 35 évesek tetszenek, hanem a 18-20 körüliek. Az öltözködésben is inkább a huszonévesekre jellemző dolgok tetszenek. az életvitelem is sokkal inkább hasonlít egy, a húszas évei első felében járó fiataléhoz, mint egy "maholnap negyven" "benőtt a fejelágya húdeérett már" pasaséhoz. Persze az eszemmel sok mindent elfogadok, felfogok, nem is akarok gyerekesnek tűnni, de nagyon ez a "40 körüliség" valahogy távol áll tőlem, pedig tudom, hogy a társadalom már húde eztazt elvárna az embertől. Azt tudom, hogy későn érő típus voltam világ életemben és sokmindenben még büszke is vagyok arra, hogy egy "nagy gyerek" vagyok.

2011. febr. 11. 12:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Én 41 vagyok, és ez a kerek számok "misztikálya"sosem érdekelt...

Nem érzem magam öregnek, (bár néha egy hatszáz éves is fiatalabb nálam :P )nem öltözködöm "nénisen", szereten a fiatalos dolgokat.de én úgy gondolom, hogy mindez ember függő.Milyen a felfogása, hozzá állása, sőt élet körülménye.

2011. febr. 11. 13:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Emlékszem, a megelőző 2-3 hónapban azt hittem, megőrülök, mert én nem akarok öreg lenni. De az idő az ment, az a szülinap is eljött. Reggel belenéztem a tükörbe és az első gondolatom az volt: Jééé! Hát semmi változás nem látszik rajtam! Juhéééééé!!!!

És az élet azóta is megy tovább. Mindig annyi idősnek látszol, amennyinek érzed magad! Vagy egy idő után mások besorolnak a "kortalanok" körébe.

2011. febr. 11. 17:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt hiszem kapunyitási pánikod lehet.
2011. febr. 11. 19:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Bocs! Nem kapuzárást akartál írni?
2011. febr. 11. 19:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem mindegy :)
2011. febr. 11. 21:49
 6/6 anonim ***** válasza:
de csak hülye vagyok és keverem a szavakat :D
2011. febr. 11. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!