Ez mennyire számít jó eredménynek? Mmint az átlaghoz képest. (többi lent)
[link] itt csináltam...
,,A tesztet 27 perc alatt oldottad meg. A 60 feladatból összesen 46 sikerült helyesen megoldanod.
Gratulálunk! Az IQ-d több, mint 160 pont!"
valahogy sokallom ezt a 160-at... :S
egyébként nem vagyok jó tanuló, csak mondom... pillanatnyilag 4 tantárgyból állok bukásra a többi szinte mind kettes! kb. 1-2 ötös, 1 négyes és 2db 3as...
nem szoktam nagyon tanulni se... így azt se lehet mondani hogy ,,csak "le osztályoznak"..."
esetleg valami hibás az oldalon??
Szerintem probald ki ezt: [link]
A MENSA bizonyitottan a legjobb(leghitelesebb) magyar intelligenciafelmero teszt. Ha itt is tobb, mint 160-at ersz el, akkor...akkor le a kalappal!
Probald ki, nezd meg az eredmenyt, s majd ertesits minket is! :)
(amugy erre az altalad belinkelt tesztre meg...inkabb nem mondok semmit. En is vegigcsinaltam,, tobb-kevesebb sikerrel...Az eredmeny egyaltalan nem valosaghu-tul sok)
Amit kitöltöttél az egy játék.
A MENSA próba teszt se igazán jó. Egyszer kitöltöttem úgy, hogy azonos válaszokat adtam, csak a képzettséget változtattam meg. Helyből más volt az eredmény. Aztán kipróbáltattam olyan emberekkel akiknek a hivatalos MENZA teszt alapján ismertük az eredményeiket és kivétel nélkül túlságosan eltérőek lettek az értékek.
Amúgy a 160 nagyon jó lenne. Az IQ hányados pedig részben összefügg a műveltséggel és a kúltúrával.
Nem szabad nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Ismerek jó pár olyan embert aki messze kimagasló IQ-val rendelkezik de attól még nem többek másoknál.
Azt hiszem az érzelmi inteligencia és más tanúlható készségek jóval többett számítanak az életben.
Mellesleg Kim Peek IQ-ja jó ha 87-volt. Még is mega savant-nak számított. (Ő az eggyik példaképem.)
Kár amiért a köztudat annyira félre értelmezi az IQ-t. S az értelmi képességek abszolúlt mérőszámának tekintik. Mind ezt úgy, hogy közben maguk a kutatók is sokat vitatkoznak rajta.
[link] (Az oldal angol verziója sokkal részletesebb.)
megcsináltam a MENSA-sat :D
Az Ön intelligenciahányadosa (IQ)
114
Ez az átlagon felüli érték magasabb,
mint az emberek 82%-áé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!