Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért érzem ezt? Miért van...

Miért érzem ezt? Miért van az, hogy csak én vagyok önbizalom hiányos a környezetemben?

Figyelt kérdés

Vannak akik egész jól elvannak a saját bőrükben. Persze vannak hibáik, de alapvetően kiegyensúlyozottak. A környezetemben lévő emberek mind ilyenek. Eddig csak ilyen emberekkel találkoztam és ez olyan érzés mintha magamra maradtam volna a problémámmal. A körülöttem lévő emberek, mind érdekesek és rendesek, van stílusuk. Mindben van valami különleges. Magamról viszont nem igazán így vélekedek. Nem érzem magam érdekes személyiségnek, sőt még nem is igazán tudom milyen is vagyok. (bár van valamilyen szintű önismeretem, de amit eddig megtudtam magamról az nem túl kecsegtető... nehéz a természetem és azt hiszem, ha megnyílnék mások felé akkor megutálnának...) Ezért kevesebbnek gondolom magam a többieknél.

Most páran biztos azt gondolják, hogy ez csak a kamaszodással jár, majd kinövöm ezt is... de akkor miért van az hogy más kamasz korú a környezetemben kiegyensúlyozott és nem küzd ilyen problémákkal? Én ezt tapasztalom.

15/L

2010. dec. 31. 16:05
 1/3 anonim válasza:

Ha azt gondolod, mások stílusosak, akkor vegyél fel te is egy stílust. Ha érdekesek, biztos van amit szeretsz csinálni, légy benne jó és te is érdekessé válsz.

Ne aggódj, mindenki kivétel nélkül önbizalom hiányos csak ezt igyekeznek elrejteni. :)

19/F

2010. dec. 31. 16:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Lehet benne valami, hogy elrejtik, de azt végképp nem értem, hogy ők felszabadultan elvannak (még ha önbizalom hiányosak is), míg én nem tudok teljesen megnyílni, felszabadulni. És megint azt tapasztalom, hogy ezzel csak én vagyok így...
2010. dec. 31. 17:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezzel nem csak te vagy így, hanem sokan. És nem csak tizenévesek. Ha lehullna az álarc meglepődnél, ami alatta van. Most elkezdhetnék mesélni a nevelésről, a szociális környezetről és annak a hatásairól, de nem teszem, hanem azt javaslom, hogy ha az iskolában van mentálhigiénés szakember vagy pszichológus, akkor keresd fel, és beszélj vele, ha pedig nincs, akkor iskolán kívül.
2011. jan. 2. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!