Mért élünk ha egyszer úgyis meghalunk?
Azért élünk hogy meghaljunk..ennyi
szerintem aki a kerdest irta az csak probalt vicces lenni, enmeg tartom a szinvonalat a valasszal XD
Az a helyzet, hogy a halál nem az élet ellentéte, hanem a születésé, és e két dolog pedig váltópont a folytonos létezésben, vagyis életben. Az élet mindig is volt és mindig is lesz, de muszáj tapasztalni az időszakos dolgokat, hogy az örök értékelhető legyen...és amúgy is, ami született az el is pusztul...kérdés, hogy az az érzés, hogy "Én", született e, s nem e örök. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
OFF:
LastOne.LEft, tudtam, hogy téged olvasni foglak itt :P
ON:
Kedves krédező!
Hogy miért élünk? Azért, hogy a világot formáljuk.
Miért szenvedünk? Hogy fejlődhessünk, tanulhassunk.
Miért örülünk? Hogy a sok szenvedés ne temessen maga alá minket; valamint mert vannak, akik életük során segítenek, boldoggá tesznek minket, és erre ez a reakciónk gyakorlatilag.
Miért sírunk, miért envetünk? Mert vannak érzelmeink, és ezeket így adjuk ki.
Egyszer úgyis véget érnek ezek, igen. De ez így van jól - semmi se lehet örök. Minden elkezdődik egyszer, sé midnen véget ér. Mindenről elmondható, hogy kisebb részek egésze, és mindenről elmondható, hogy egy nagyobb egész része. Mind térben, mind időben, mind más síkokban szemlélve. Esetleg az fordulhat elő, hogy mi valamit öröknek hiszünk/látunk, mert az a véges "hossza", amivel rendelkezik, számunkra beláthatatlanul "hosszú", vagyis örök.
Azért élünk, mert az a nagyobb egész, amit alkotunk, nélkülünk nem lenne "életképes" - nélkülünk nem tudna műküödni a világmindenség - ha mi nem léteznénk, szó szerint SEMMI NEM LÉTEZNE. Ezért jöttünk létre - talán ezen bizonyos egésznek köszönhetően, talán más miatt. Ezért élünk.
LEhet, ohgy ez az egész maga az Élet. Lehet, hogy msá. Ezt nem tudom. De úgy érzem, ez így van.
18/F Chau
Az élet értelme
Ha sok cseresznyepaprikát madzagra fűzünk, abból lesz a paprikakoszorú.
Ha viszont nem fűzük fel őket, nem lesz belőlük koszorú.
Pedig a paprika ugyanannyi, éppoly erős, éppoly piros. De Mégse koszurú.
Csak a madzag tenné? Nem a madzag teszi. Az a madzag, mint tudjuk, mellékes harmadrangú valami.
Hát akkor mi?
Aki ezen elgondolkozik, s ügyel rá, hogy gondolatai ne kalandozzanak szerte összevissza, hanem helyes irányban haladjanak, nagy igazságoknak jöhet a nyomába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!