Egy munka helyen, ki köszön előre? Nem egy beosztásunk van én szerelő vagyok ő meg egy biztonsági őr + sosem láttam még, és ő magyaráz kollégáimnak hogy nem, köszönők. Most akkor ki a bunkó kivel! én 21 ő idősebb
Neked kellene köszönni előre mert fiatalabb vagy.
Amúgy egy szinten vagytok mert egy biztonsági őr nincs magasabb beosztásban mint egy szerelő.
Aki érkezik, az köszön annak aki(ke)t ott talál. Ha pl. a bizt.őr áll a kapuban, te mégy be (vagy ki), neked illik köszönnöd. Ha te vagy a melóhelyeden és odamegy a bizt.őr, akkor neki illik köszönnie.
Ez akkor is így van, ha nem azonos a beosztásotok, vagy a nemetek.
Ha útközben találkoztok (pl nagyjából egyszerre érkeztek a kapuhoz ellenkező irányból)akkor a férfi köszön előre a nőnek, a fiatalabb az idősebbnek. A beosztott általában előre a főnökének, de nem az illem, hanem a függőség miatt.
Az előző hozzászólás végén van a lényeg.
Ha nem veszélyezteti az állásod, akkor nem érdekes, mit pletykálnak és mit diktál az illem. Ha illedelmes akarsz lenni, akkor érdemes illemkönyveket olvasnod, de akkor általában érdekelne is a kultúra, amiből kiderült volna az, amit itt leírtak.
Elvileg nem illik a másik háta mögött kibeszélni az illetőt, tehát vehetjük úgy, hogy a lovagi illemet az őr se teljesítette.
Személyes véleményem, hogy egy értelmes ember nem akad fenn ilyen apróságokon hogy mit kíván az illem, mert a formalitás mögött ugyanúgy lehet valaki egy undok alak. Az illemet alapvetően egy szokásrendszer és a figyelmesség kellene hogy meghatározza, tisztelettudó ember pedig nem akar másokat megróni. Ha problémája van, mondja a szemedbe, beszéljétek meg kultúráltan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!