Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy lehet megszüntetni a...

Hogy lehet megszüntetni a szociális fóbiát?

Figyelt kérdés
2009. jan. 16. 18:04
 1/4 A kérdező kommentje:
Egy 18 év alattinál.Nem akarom egész életemet igy leélni.
2009. jan. 16. 18:07
 2/4 anonim válasza:
100%

Nekem is van, én 18 vagyok, és engem is zavar, de nem tudok mit tenni, ez van...

(Ez meg egy haszontalan válasz, de legalább önismereti.)

Szóval én megpróbálok minél többet részt venni közösségi dolgokban, hát természetesen annál erősebb az alaptalan félelmem, igaz paranoiás is vagyok, tehát gyanakszom alapból mindenkire és emellett még elviselhetetlen obszesszív-kompulzív kényszereim is vannak.

Konklúzió: egy szociofóbia önmagában még nem a végzet.

2009. jan. 17. 00:33
 3/4 anonim ***** válasza:

14 éves vagyok és én is ilyen problémával szenvedek:S

1x mikor egyedül voltam otthon,felvettem a kedvenc ruhámat,szépen kisminkeltem magam,megcsináltam a hajam és a tükör előtt álltam,néztem magam.Mondogattam hangosan,hogy milyen szép vagyok,csinos vagyok stb...aztán elővettem a fényképezőgépet csináltam pár képet,és feldolbtam a www.myvip.com c. oldalra:D és büszke voltam magamra.

ezzel csak az a baj,hogy nem sok időm van tehát nagyon ritkán csinálom ezt meg...

VISZONT!!minnél több mindenkivel próbálok a suliba beszélgetni,mostmár pl beszóltam a bnőm pasijának.eddig meg szinte megszólalni se mertem előtte.Sőt már röhögtünk is...

Mindehez azt gondolom,hogy először az agyunkba kell rendet tenni,és elfogadni magunkat!utána te is jobban fogod magad érezni:)

Persze még nekem is vannak rossz időszakaim,de már látom az utat,ami oda vezet,hogy végleg leküzdjem ezt!

SOK SIKERT!

/manocska95/

2009. jan. 17. 16:06
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkodásmód-változtatással. Nincs lehetetlen ezen a téren, csak nagyon kell akarni.
2009. jan. 22. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!