Elsősorban Pszichológusok válaszát kérném. Mit tehetnék?
Szia én ugyan nem vagyok pszcihológus, de ahogy olvasom az apád nagyon elérte nálad hogy ilyen utálattal beszélj róla. Az ilyen szar alakokra nem tudok mit mondani, aki a saját gyerekét megveri mindenért, ahelyett hogy tanitaná szép szóval! Én ugy gondolom egy gyereknek a szülöi kéztől szeretet és simogatást kell kapnia a pofonok helyett!
Persze ha valakivel nagyon nagy vselkedési problémák vannak kell néha 1 apai pofon, de nem állandóan minden hülyeségért, mert ezzel csak azt éri el hogy megutáld nem pedig hogy tiszteld vagy megfogadd a szavát!
Egyszerűbb a válasz,mint gondolnád:
Amíg kiskorú vagy,addig világos odatartozol,előtte pedig keresd már akár most is a kiugrót,hová mehetsz utána... ez az egyik.
Másik: akivel nem lehet kapcsolatot tartani,azzal nem is szabad,mert mindketten egymás agyára mentek...ha van szobád vonulj vissza,beszélgetés minimumra... vagy menj el a nagyihoz,ha van..vagy akárhová,csak minimálisan érintkezzetek.... jusson eszedbe a tűz: ha nem tesznek fát a tűzre,egy idő után kialszik.
Érted?
Ritkítsd minimálisra a kapcsolatod vele,amennyire lehet-vagy nullára is...szép lassan és megszűnik a konfliktus,de ahogy én látom,és javíts ki,te is provokálod azért rendesen:) na ezt hagyd abba és egyáltalán az egészet.
Ha nem érted szájbarágós írásomat,magadra vess,de ne panaszkodj!-inkább olvasd annyiszor, hogy eljusson az üzenet.
Én pszichológus vagyok. De nem gondolom azt, hogy ennek a konfliktus megoldásnak pszichológusra lenne szüksége...szerintem a második válaszadó mindent leírt amit tehetsz. Sajnos mást én sem tudok mondani.
Valószínű mindketten erős temperamentummal rendelkeztek és egyik provokálja a másikat...megoldás az lehet amit a második mond....esetleg leülni és őszintén beszélni mindenről. Sajnos az esetek többségében ez nem jön össze...
Én nem pszichológus vagyok, (szerencsére) de pszichológiához van közöm.
Ezek alapján igazi pszichológus nem tud tanácsot adni.
Nagyon elfogult vagy. Nekem sem jó a kapcsolatom az apámmal, mindig mindent ő tud jobban, csak nehogy én legyek az okosabb, legyen ő a példakép... csakhát nem jön össze neki. :) (megpróbálok mosolyogni)
Tudod mit tudsz tenni? Legyél mégiscsak te az okosabb!
Valószínű az APUKÁD NAGYON SZERET!
Minden szülő szereti a gyerekét, az is aki veri.
Csak tudd nem neked kell pszichológus, hanem neki!(is)
Neki nincs más eszköze, csak ezek, amik miatt haragszol rá!
Gondolkozz el te magad, MI AZ Ő FÉLELME?! HOGYAN TUDNÁD MEGSZŰNTETNI a félelmét?! Hogyan fog tudni megbízni benned?! Hogyan tudtok együtt működni?! Mi kell a baráti kapcsolatotokhoz? Erre a technikára tud egy jó szakember felkészíteni. (Lehetőleg nem olyan lassan)
(Remélem azért nem olyan komoly fizikai bántalmazásról van szó! Mert akkor nincs mit tenni, mint a hatóság segítsége és egyébb szervezetek)
Még elfelejtettem: Írod, hogy megölnéd!
Csak nehogy te is ezt az eszközt hasznéld a gyerekednél majd! Ebből úgy van kiút, ha te vagy a felnőtt (picit). Na itt a gond! Minden felnőtt gyerek is. Ezért olyan félelmetesek néha. Gyerek is üt vág, ha nem úgy van, ahogy.
én nem mondtam, hogy pszichológus kéne nekem emiatt ..
csak ugy gondoltam, ugyis "problémákat" szoktak "megoldani" és hát kiváncsi voltam ők mit gondolnak erről, mi a véleményük..hát volt olyan, amikor már lila folt volt a kezemen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!