Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehet magunkat utálni?

Hogyan lehet magunkat utálni?

Figyelt kérdés
Nekem is voltak rosszabb időszakaim ráadásul tudom hogy egy úgymond rossz ember vagyok (0 empátia, 0 erkölcs, egoista vagyok stb nem ez a lényeg), de mindig szerettem magam - jó, túlságosan is, szóval én meg a másik véglet vagyok. Ezért tettem fel a kérdést, egyszerűen képtelen vagyok megérteni hogy annyi ember miért utálja saját magát, meg hogy egyáltalán hogy lehet így élni. Ugye jó esetben akit utálunk azt elkerüljük, magát viszont nem kerülheti el az ember.
2010. nov. 19. 03:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Pont azert nem tudod elkepzelni, mert nulla empatiad van meg nagy egod. Ha forditva lenne, akkor tudnad, hogy ez hogy lehetseges. Szemelyiseg fuggo. A szemelyiseged nem olyan, hogy tudnad magadat utalni, hisz epp magadra nezel fel jobban, mint masokra (sajat leirasod szerint).

Egy ember sok okbol utalhatja magat. Nyilvan nem idealis szituacio, de sajnos van ilyen. Foleg a kulseje miatt vagy mert erzi, hogy mas jobb nala valamiben, ami neki fontos es ezert magat hibaztatja; nem tudja elfogadni magat, mert nem olyan, amilyen szeretne lenni. Ez a disszonancia okozhatja az utalatot. Nekem is volt, amikor utaltam magam es az olyan ember, aki nem szereti magat, nem tudja magat senkivel megszerettetni, ezert ez egy nagyon rossz allapot, amibol ki kell labalni.

2010. nov. 19. 04:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Kövess el valami oltári nagy disznóságot :) ha megfognak, utálni fogod magad utána :D
2010. nov. 19. 05:54
 3/8 anonim ***** válasza:
0 empátia, 0 erkölcs, egoizmus ezt mind másokkal szemben követed el a túlzott önimádatod miatt, még szép, hogy szereted magad és nagyon is empatikus vagy magaddal. Ez azért nem a ritkábbik eset! :)
2010. nov. 19. 10:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Utolsó, ezt most nem igazán értem mit akartál vele mondani. o:

Első: Igen, átérezni nem tudom a dolgot, kíváncsiságból kérdeztem hogy legyen valami elképzelésem, de ezt sem tudom megérteni. Én is tudom magamról hogy pl nem vagyok szép, meg hogy sok dologban nem vagyok jó amiben szeretnék na de ennyi elég is lenne? Hol van az hogy ha valami nem tetszik magunkkal kapcsolatban akkor felállunk és változtatunk rajta? Mittudomén ha nem tetszik a testem fogyózok, ha nem tetszik hogy folyton 2-3-asokat kapok leülök tanulni..? Meg ilyenek? Nemtudom, lehet ha én sem lennék képes ilyesmiket megcsinálni, én is utálnám magamat, sőt akkor biztos, de mire jó ha valaki így éli le az életét.. Néha komolyan idegesít (vagy éppen jót röhögök rajtuk, ez van, egyeseket nem tudok már komolyan venni..) hogy annyi ismerősöm csak sajnáltatni tudja magát napi 24-ben, de közben nem csinálnak semmit csak ülnek a gép előtt, vagy alszanak mert hogy az álmaikban sokkal jobb élni. Hát ezt enyhén nevetségesnek tartom azért. Meg hogy sokakat egyáltalán nem is érdekli a jövő, mert majdcsak lesz valahogy, hát nem tudom de szerintem ha valaki soha nem csinál semmit akkor nem nagyon lesz sehogy.

2010. nov. 19. 11:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Azert nem all fel es mondja, hogy valtoztatni akar, mert van olyan dolog, amit az ember nem tud megvaltoztatni es persze, hogy faj neki. Ettol elkezdi sajnaltatni magat vagy pedig tudna valtoztatni, de az nagy erofeszitest igenyelne, az onsajnalat, onutalat konnyebb meg azt mondani, hogy en ezt nem tudom megcsinalni. Most mielott azt mondanatok, hogy minden lehet valtoztatni, hat nem. Pl. egy csunya arcu lany vagy egy santa fiu mit csinaljon? Vagy, akik getto korulmenyek kozt elnek es latjak az iskolatarsaknal az uj cuccokat, nekik meg kenyerre is alig telik? Hat persze, hogy fajnak ezek a dolgok, gyakran csufoljak is az ilyen embereket, igy nulla lesz az onbizalmuk.
2010. nov. 19. 18:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Es az nem ugyanaz, hogy valakit nem erdekel a jovo, bar az onutalo embernek lehet, hogy nincs jovokepe. Arra nem tudok valaszolni, hogy ez miert jo, mert nem jo, az onutalat egy allapot, amibol ki kell jonni.
2010. nov. 19. 18:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Én a világon a legjobban magamat utálom, legszívesebben megölném magam és lehet, hogy nemsokára az is lesz.
2010. dec. 6. 19:29
 8/8 A kérdező kommentje:
De miért?
2010. dec. 7. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!