Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tudnék változtatni a...

Hogy tudnék változtatni a helyesírásomon?

Figyelt kérdés
Tudom magamról, és mondják, is hogy a helyesírásom nagyon rossz, hogyan tudnék ezen változtatni? Sokat olvasok, és írni is szoktam, de nem veszem észre a fejlődést

jan. 19. 15:29
 1/5 anonim ***** válasza:
70%
Majd változik, olvasás sokat segít tényleg.
jan. 19. 15:33
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

A nyelvtant kell megérteni, az nagyon sok esetben segít.

Nyilván a "j vagy ly" témában nem, azt be kell magolni, de a toldalékolásban például, ami sokaknak problémát okoz, segít.

jan. 19. 16:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az írás segített nagyon sokat a helyesírásomon. Mivel online publikálok, ezért fontosnak tartom, hogy a szövege helyesen legyen leírva, persze van, amikor marad benne hiba, amit nem veszek észre azonnal, de azokat is javítom, amint tudom.

Merengőről tanultam sokat (merengőről merengőknek alcím), és MTA oldalát használom, hogy ellenőrizzem a szavakat, amikben nem vagyok biztos.

jan. 19. 21:43
 4/5 anonim ***** válasza:

1. Nagyon sokat kell olvasni - de csak igényesen nyomtatott írásokat

(hiába olvasol pl. hozzászólásokat meg mindenféle szövegeket a neten, mert helyesírásilag is siralmasak), régebbi (30 évnél régebbi) kiadású könyveket.

2. A másik jó módszer az írás - ha bekapcsolt helyesírás-ellenőrrel írsz a gépen, akkor látod a hibáidat, és amelyikben bizonytalan vagy, annak utána is tudsz nézni. (Néha az is téved!) MIndig nézz utána!

3. Nem rossz, ha tudod az alapvető helyesírási szabályokat - de ez az irány a legnehezebb, csak az előbbi kettővel együtt ér valamit.

4. Minden kütyüdön tiltsd le az automata kiegészítést - rémes dolgokra képes.

jan. 20. 07:08
 5/5 anonim ***** válasza:
69%
4. vagyok: a hallás is nagyon fontos. Ha értelmesen, szépen, tagoltan beszél valaki, a helyesírás jelentős része "hallatszik" (rövid, hosszú, szünet, egybeírás, vessző, írásjelek). Sajnos egyre ritkábban hallunk ilyen előadókat, ma már szinte csak versmondók, színészek beszélnek szépen.
jan. 20. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!