Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért félek ennyire az emberek...

Miért félek ennyire az emberektől?

Figyelt kérdés

Miért félek ennyire a középsikolától? Egyszerűen nem értem magamat. Annyira szerettem volna ide bekerülni, tényleg nagyon sokat készültem, de megrémültem. Félek az emberektől. Mármint, már lettek onnan barátaim, csak mégis félek. De nem tudom miért. Semmi okom nincsen rá, de láttam az osztálytársaimat, és nem voltak valami kedvesek, vagyis áhh nem tudom. De nagyon össze vagyok zavarodva és nem tudom mi lesz. Talán attól is félek hogy akiket megismertem összeismerkdenek másokkal és tökre egyedül maradok. Nem tudom mitől lehet hogy tényleg ennyire félek?

(16l)

Köszönöm, ha végigolvastad!

júl. 28. 20:51
 1/9 IgaziÚriember ***** válasza:
3%
Azért mert gyáva vagy. Ha bátor lennél nem félnél.
júl. 28. 21:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Nahát, IgaziÚriember, köszi ezt a frappáns választ amit akár az öt éves öcsém által is megkaphattam volna
júl. 28. 21:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne félj, neked egyszerűen ilyem a személyiséged, és ezt meg kell tanulnod kezelni. Még kamasz vagy, így sokat formálódhat az önképed és a világképed az elkövetkezendő pár évben. Mindenesetre a saját érdeked az, hogy leküzdd a félelmeided. Én is féltem anno, aztán rájöttem, hogy nem is olyan rossz az. Nyiss az emberek felé, és ne képzeld azt, hogy mindenki rosszindulatú vagy gonosz. Persze vannak olyanok is, azokra viszont felesleges a saját idődet pazarolnod.
júl. 28. 21:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Valószínűleg tényleg az lesz a legjobb ha megpróbálok nyitni az új emberek felé.
júl. 28. 22:19
 5/9 anonim ***** válasza:
Az új dolgok mindig izgalmasak.😉 Rengeteg élmény vár még rád a középiskolában. Jók is, és rosszak is. Viszont ne felejtsd el, hogy a leendő osztályod is egy közösség lesz, és valószínűleg a többi osztálytársad is parázni fog az első napokban, pont úgy, mint ahogyan te. Ezért legyél nyitott, érdeklődő, barátságos és laza, emellett határozott. Az első benyomás sokmindent meghatároz.
júl. 28. 22:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Mikor középsuliba mentem én is ugyanolyan voltam mint te most csak fiúban.

Nekem még rátett egy lapátra hogy a kollégiumtól is féltem.

1-2 hét tényleg rossz volt, de utána egyre jobb lett a kollégium meg a suli is, bár nem a legjobb osztályt kaptam.

Felesleges izgulni, pánikolni tapasztalatból mondom.

Sok sikert!

júl. 29. 11:42
 7/9 anonim ***** válasza:

#6-os Még kiegészíteném annyival hogy első napon a suliban mindenki új volt, senkivel nem beszéltem beiratkozásnál. Szóval féltem az idegenektől, az új helytől. A kollégiumnál szintúgy egy szobatársamat sem láttam beiratkozásnál. És nagyon féltem az új emberektől, új társaságtól, új helytől, de szerencsére feleslegesen.

Mégegyszer sok sikert kívánok!

júl. 29. 11:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Mert a félelemtől félsz valójában. Az ember félelme nagy mértékben csökken ha a félelmének a tárgya láthatóvá válik. Addig viszont csak fél valamitől de nem tudja mitől.

Az aggódásrombolás legjobb módszere az hogy vedd a legrosszabb esetet és tegyél meg ellene mindent!

júl. 29. 13:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát!
júl. 29. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!