Melyik a jobb? Ha ugyanazt a szemétséget csináljuk, mint a másik, vagy ha megmutatjuk neki, hogy mi igenis másak vagyunk, nem olyanok mint ő?
Például:
Van valaki, aki soha nem köszön neked..
1., Ugyanúgy te sem köszönsz neki.
2., Te mégis köszönsz neki, hogy lássa, hogy te udvarias vagy.
Szerintetek melyik jobb?
nos
Ha azt figyeljük, hogy az illető már egy jó ideje nem köszön, míg te igen, akkor én azt könnyen megunnám, és én sem köszönnék tovább.
Ez azért attól is függ, hogy mióta nem köszön. Pld. ha csak egyszer-kétszer fordult elő, azért valamit általában odamormol, akkor illik köszönni. De, ha pld. két hónapja nem hajlandó köszönni, akkor már én sem köszönnék.
Példára válaszoltam.
Nem értitek, hogy a "köszönés" téma csak példa volt?!?!?!
Most mi atúróért lovagoltok ezen?! Mi lenne, ha válaszolna végre valaki a kérdésre?!
Pl. így; Természetesen mutasd meg, hogy más vagy, te fogsz jobban aludni, sőt, lehet, hogy segítesz is az ilyen embereknek, hogy elgondolkozzanak kissé......:)))
Ez a szemet-szemért stílus -Már elnézést- zsidó rossz szokás......:(.........nem vagy fajgyűlölő....!!!Még mielött valaki okoskodni kezdene....:):):)
A köszönés abszolúte rossz példa, mert nem annyira az erkölcs területéhez tartozik, inkább az illemhez, az ízlés, a szokások területéhez.
Ha olyan helyzetekre vonatkozik a kérdés, amiknek kicsit több tétje van, pl. segítjük-e a másikat vagy ellenségeskedünk vele, akkor a helyes stratégia a következő: először tanúsíts barátságos viselkedést, majd ha az illető ezt nem viszonozza, akkor úgy viselkedj vele, ahogy ő veled. Arányosan viszonozni kell a viselkedését, így ha meggondolja magát, és békülékenyebb lesz, akkor te is stb., ha viszont ellenségessé válik, akkor ezt viszonzod. Így anélkül marad nyitva a békés együttműködés esélye, hogy neked túlzott egyoldalú áldozatokat kell hoznod. Ha pontosan tükrözöd a viselkedését, ezzel nemcsak "nevelő" hatást fejtesz ki, hanem a bizalomépítést is lehetővé teszed anélkül, hogy kihasználhatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!