Velem van a baj vagy tényleg ennyi gáz diákmunka hely van?
Üdv a felnőtté válás útján... Sok ilyennel fogsz találkozni.
Féltik a munkahelyüket, az emberségüket pedig elvesztették saját életidejük alatt.
A rosszindulat és társai az önmagukkal való rossz kapcsolatból vagy/és elcseszett életükből fakad.
S egyszerűbb a másikat ezesetben fiatalt csesztetni, mintsem szembenézni a saját életük valóságával, majd javítani azon.
Emlékezz erre s ha neked kell valakinek segíteni, nyújts kezet majd.
A legtöbb felnőtt csak a testéről mondhatja el, hogy idősebb, a lelkükről s eszükről kevésbé.
Legutóbbi alkalmazotti állásomat is rosszindulatúak szavai, tettei miatt hagytam hátra. Ám a végefele mindent megtervezve léptem ki, pontosabban át, saját vállalkozásba kezdve.
Messze a romlott emberek társaságától.
Eldugták munkaeszközeim, tönkretették munkáimat, ott tettek keresztbe ahol tudtak.
Még az is fájt nekik, hogy jó kedvem volt stb.
Emberek zöme ilyen.
Ritka a rendes, értelmes, emberséges személy. Igyekszem több ilyen embert megismerni ☺️
Nem egyszerű, de jól haladok és hálás vagyok ezen barátoknak, ismerősöknek.
32N
Tessék egy picit gondolkodni. Vajon miért vesznek fel ezek a vállalkozók diákmunkásokat?
Azért, mert a diák egy "senki".
Nulla pénzekért lehet ugráltatni, csicskáztatni. Félig még gyerek, alapvetően engedelmes, száját befogja. Munkajogról nem sok fogalma van, tehát könnyen át lehet b*szni. Élettapasztalata nem sok van, tehát nem tud kiállni magáért. Ha megunja és lelép, jön helyette másik. Fogyóeszköz.
A fent említett példákban, ha egyáltalán azt a fajta munkát elvállalná annyiért egy rendes felnőtt munkavállaló, akkor az az első ilyen főnöki kirohanás után otthagyna csapot-papot a mélyen tiszteletlen sz*revő vállalkozó fel- és lemenőinek meglehetősen profán kontextusban való emlegetése mellett.
(A mérleg másik oldala, hogy persze vannak debil alkalmazottak, akik tényleg s*gghülyék, de ez nem csak diákból, hanem felnőttből is van. A kérdésből nem derül ki egyértelműen, hogy melyik az igazság, de a vállalkozókat majd a világvége után két nappal fogom sajnálni úgy általában, az alapján, amit eddig láttam.)
-----
Persze, nem minden munkahely ilyen, nekem voltak jó tapasztalataim is diákmunkásként, úgyhogy nem szükséges feladni. Felnőttként, pláne egy piacképes szakmával, különösen a "mondjon akármilyen összeget, csak vállalja már el" kategóriában már nem lesz ez ilyen gyakori. Úgyhogy tessék tanulni szorgalmasan és alázatosan, később kifizetődik.
Ahogy mondani szokták, a diákmunka az a hely, ahol megtanulod, miért érdemes tanulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!