Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem merek verekedni. Segítenél...

Nem merek verekedni. Segítenél ebben?

Figyelt kérdés
tudom hülén van megfogalmazva a kérdés,de egyszerűen félek a kudarctól,na meg attól hogy kitöri pár fogam,ezért sose merek kiállni.Még nem verekedtem sose,ezt hogy küzdjem le,ha olyan a konfliktus helyzet,hogy máshogy nem lehet megoldani?
2010. okt. 21. 19:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
Nem szabad verekedni sosem!
2010. okt. 21. 19:58
 2/11 anonim ***** válasza:
Na kíváncsi vagyok a válaszokra
2010. okt. 21. 20:10
 3/11 anonim ***** válasza:
20%

Pontosítsunk egy kicsit...először is nincs mitől félned élből...a félelmet az ember csak magának generálja...egyébként nem létezik. Másrészről pedig az önvédelem nem verekedés, és úgy is meg lehet oldani, hogy a támadó nem sérül, mégis felhagy a további támadásokkal. De ehhez magadat kell rendbe rakjad először. Egy jó tanács...ha valaki szemétkedik veled, kötekedik, akkor próbáld megőrizni a hidegvéredet, bár tudom, hogy nehéz, de a megnyilvánulásod legyen illemtudó és szeretetteljes, annak ellenére is, hogy az "ellenfél" agresszióból szól. Ez nagyon sokat tud segíteni, mert a másik átgondolja, hogy tulajdonképpen miért is akar bántani téged...s rájön, hogy igazából oka nincsen...mert te nem bántod őt, és még akkor is kedves vagy, amikor ő támad téged. Ezt nevezhetjük mentális küzdelemnek is...és mindenki nyer vele. Tudod minden az elmében dől el, nem a fizikai párharcban. Amúgy nem az a gyávaság, hogy valaki nem akar verekedni, hanem inkább az, amikor valaki akar...mert saját félelmét vetíti ilyenkor ki, saját magának és másnak akar bizonyítani az egyén ilyenkor, de arra nem gondol, hogy ettől csak rosszabb lesz, mert a büszkeség nem feltétlenül megoldás, hiszen elvakultsághoz vezet...:)

üdv és sok sikert

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 21. 20:20
 4/11 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 20:20

Sajnos már nem a jesus-i világba élünk - "Megdobnak kővel dobj vcissza kenyérrel"

Én azt tapasztalom hogy bizony nem lehet elkerülni sok helyzetbe a verekedést,illetve ha elkerülöd,akkor meg mégjobban rádszálnak,és addig addig szemétkednek veled mig mégjobban magad alatt leszel..Kiváncsi vagyok hogy ha itt sok ember aki fél verekedni,ha bekerülne a börtönbe mi lenne vele,tuti hogy rosszul járna..és nem sok külömbség van sokszor egy olyan közösség közt ahol többen kinéznek valakit és akkor piszkálják állandóan..Láttunk már sok ilyet a hiradóba is,hogy végzödött..Én azt mondom ha elfajulnak a dolgok vedd fel a kesztyüt,vagy kérj segitséget..

2010. okt. 21. 20:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

20:30

Az a helyzet, hogy nekem ez működik...megverni sem vert meg eddig még soha senki, pedig szóltak már be nekem, többen is egyszerre...és mindig meg tudtam oldani szavakkal(néha nem, de ott nem sérült az ellenfél, 14 éves koromtól kb. 4-5 alkalom volt)...persze nem úgy, hogy megalázkodtam, hanem úgy, hogy készséges voltam, és elmagyaráztam érthetően, hogy nincs oka senkinek a bunyóra. Ja és 60 kg vagyok 180 centiméteres magassággal, és mindig egyedül, vagyis nem hívtam konkrét segítséget. :)

Jézus elve még mindig működik, és a leglogikusabb is...mert bosszú, bosszút szül, de a legjobb bosszú a megbocsátás. Ez nem olyan mint a mágnes...hogy az ellentét vonzza egymást...ha szemét vagy, veled is szemetek lesznek...ha szereted az embereket, téged is szeretni fognak...és ez megint saját tapasztalat, de ehhez nem árt némi hit, vallásoktól függetlenül. :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 21. 20:44
 6/11 anonim ***** válasza:

ma 20:44

Szerintem túl naiv vagy,tudnék olyat irni azért hogy sokan azt mondanák ez beteg,nem mindig jó az embernek jónak lenni,mert ezt használják ki pont..Neked nem is kell mondanom,farkasok közt báránynak lenni,érted..

2010. okt. 21. 20:48
 7/11 anonim ***** válasza:
Az is jó ha kigyúrod magad, úgyis annyi cingár meg dagadt van a világon, az olyanok fix nem mernének utána beszólni, a maradék 2% meg már elenyésző
2010. okt. 21. 22:17
 8/11 anonim ***** válasza:

tegnap 20:48

Értem különben miről beszélsz, de az nem az a tisztesség amit te mondasz, hogy kihasználnak...a jósághoz ész is társul, józan ész...aki pedig azt használja, ugyan ki tud vele kicseszni? Én a valós jóságról beszéltem, nem arról, amikor valaki sajnáltatja magát, szendéskedik meg ilyesmi...erőről beszéltem, stabil akaratról, nem gyengeségről...aki az igaz jósággal azonosul, az nem fél, nem aggódik, nem idegeskedik és ravasz...de nem sunyi, csupán megfontolt, figyelmes. Ezekkel az eszközökkel lehet túljutni egy konfliktuson. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 22. 09:26
 9/11 anonim ***** válasza:

ma 09:26

Sajnáltatja magát? ki beszélt erröl most?

Kihasználni valakinek a jóságát,pl. adol kölcsön pénzt valakinek,és te meg jóhiszemü vagy,a jót látod benne,biztos megadja és persze dehogy..

2010. okt. 22. 12:21
 10/11 anonim ***** válasza:

tegnap 12:21. :)

Félreértettél, pedig direkt kihangsúlyoztam...JÓZAN ÉSZ. Tárgyilagosság, tisztánlátás...ezekkel a "képességekkel" bizony tudod jól, hogy kinek lehet kölcsön adni, és ha valakinek nem adsz az nem szemétség, hanem belátás, hogy mindketten rosszul jártok...ráadásul ha te stabil vagy jellemileg a legrosszabb gonosz is visszaadja a lét neked...nekem ebből is van tapasztalatom nem egy...adtam kölcsön többször is olyannak pénzt, aki más ismerősömnek tartozik már sok ideje...nekem érdekes módon visszaadta időre mindig az ilyen...sejtheted, hogy nem félelemből. :)

Amiről te beszélsz az naivság, hiszékenység...a te példádban a jóság része csak a kedvesség és bizalom...de nem a talpraesettség, nem az eszesség, nem a figyelmesség...nem bántásból de az ilyen emberekből élnek a bűnözők...a megvezethetőkből, akiket be lehet fűzni a kamuval...és én nagyon jól tudom, hogy mindenki jó a szíve mélyén, csak egymás korcsosítja az ember el a téves képzeteivel, azzal, hogy nem tudja az igazságot, és azt hiszi pl egy szeretetről is, hogy lelki gyengeség, meg ki lehet használni az ilyet...elárulom neked, hogy aki valójában a szeretet eszméjének él, annak az embernek képtelenség ártani. A végére még leírom, hogy a valódi jósághoz tényleg hozzátartozik a józan ész...nem a műveltség és tanultság, nehogy félreértsd. :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 23. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!