Ha beleéled magad egy szerelmes dalba, akkor úgy éled meg, mintha te énekelnéd, vagy mintha neked énekelnék?
Fogmosás közben ment a fejemben egy dal (Bryan Adams - Everything I do), és először jutott eszembe, hogy lehet, hogy talán mások teljesen máshogy élik bele magukat a dalokba, mint én.
Arra gondolok, hogy úgy érzem boldogítónak ezt a dalt, vagy bármilyen szerelmes dalt, hogy képzeletben mintha én énekelném, tehát odaadást érzek közben, és nem úgy, mintha nekem énekelné valaki. De lehet, hogy más ember talán úgy éli bele magát a dalba, mintha neki énekelné valaki. Tehát: kvázi, mintha szerelmet vallana neki valaki.
Te hogyan éled ezt meg: milyen szempontból? (Mármint bármilyen másik szerelmes dalnál, ha ezt nem szereted...)
Nálam ez függ a dal szövegétől. Ha E/1-ben vall szerelmet az énekes a szövegben, akkor úgy élem bele magam,mintha én énekelném és szerelmet vallanék. A legtöbb szerelmes dal ilyen.
Akadnak olyanok is, ahol a szöveg szerint más vall szerelmet a hallgatónak, akkor azt is át tudom élni gondolatban, hogy nekem vallanak szerelmet.
Első
De nyilván azért, mert nekem még sose vallottak szerelemet (valószínűleg még nem is volt belém szerelmes senki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!