Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit jelent pontosan a következ...

Mit jelent pontosan a következő Lincoln idézet: My faith in the proposition that each man should do precisely as he pleases with all which is exclusively his own lies at the foundation of the sense of justice there is in me. ?

Figyelt kérdés

Lefordítottam, de nem tudom értelmezni. Pontosan mi ebből a konklúzió?

Köszönöm

2023. jún. 3. 07:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát akkor vagy nem sikerült jól lefordítani, vagy túl bonyolult a gondolat még neked. Pedig ezt még a Kugli fordító is elég jól megközelíti.
2023. jún. 3. 08:20
 2/5 anonim ***** válasza:
(az ilyent szét kell tagolni, mi az alany, mi az állítmány, mik a kiegészítők, be kell rakni a hiányzó vonatkozó névmást, satöbbi)
2023. jún. 3. 08:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Pont az téveszt meg, hogy egyszer each man, him, a végén meg me az alany. Nem himnek kellene lennie a végén is? Értelmeztettem chatgpt-vel is de nekem ez túl általános és semmitmondónak tűnik ahhoz, hogy idézet legyen.
2023. jún. 3. 08:36
 4/5 anonim ***** válasza:
54%
A végén az nem alany. Mint írtam, a hiányzó vonatkozó névmást pótolva a vége: ami bennem van > (ami) - there is - in me.
2023. jún. 3. 08:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A főmondat ez:

My faith in the proposition ... lies at the foundation of the sense of justice there is in me.

És ez az a "proposition", amiről szó van:

each man should do precisely as he pleases with all which is exclusively his own

2023. jún. 3. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!