Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek ez miért van? És...

Szerintetek ez miért van? És mit kéne tennem hogy el múljon?

Figyelt kérdés
Szóval 16éves fiú vagyok, eddig csak a küzdősportok érdekeltek de mostmár ez sem nagyon, így mostmár nem érdekel semmi és üresnek érzem magam. Ráuntam az edzésre is, valaki volt már így? És hogyan tudott "megjavulni"?
2023. ápr. 28. 19:26
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja és nincsen kedvem semmihez
2023. ápr. 28. 19:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Kis barátom!

Egy nagy bölcsességet idézek neked egy filmből, ami régebbi, mint te vagy:

"Az a baj fiam, hogy túl sokat agyalsz. Túl sokat agyalsz ahelyett, hogy farkalnál."

https://www.youtube.com/watch?v=1M798xqKnaY

Jó, nem pontosan így van a szöveg, de a videóból minden kiderül.

Azért, ha van rá egy mód, ne kábszerezz, mert tapasztalatból mondom, hogy nem a jó irányba fog elvinni.

A kábszer tud ilyet csinálni. Meg a csajok. Vagy a pia.

Csajok alatt szexet értem. Jó, tudom, hogy van akinek nem jönnek be a csajok. De én csajokat írtam és amit megírtam, azt megírtam.

16 vagy. Volt egy hobbyd vagy elfoglaltságod. Kiábrándúltál belőle. Van ilyen. Új hobbyt találni pedig lehetséges. Kell egy időtöltés, amely épít. A küzdősport ilyen volt. Ráadásul 16 vagy. Most indulnak csak be igazán a hormonok. Nem vagy felnőtt, sem okos, de okosabbnak és felnőttebnek érezheted magad. Nincs ezzel gond, ez normális. Az űrt kitölteni pedig elfoglaltsággal lehet. Vagy Istennel.

A hit is képes kitölteni az űrt, ha nincs konkrét hobbyd. nem föltétlenül templomba járásra, gyónásra gondoltam.

Talán kezdesz rádöbbenni, hogy véget ér a gyerekkorod. De ezen ne akadj ki. Mert ahol bezárúl egy ajtó, ott ki is nyílik egy másik. A fejlődés az, ami előre tud vinni.

Én 35 vagyok. Rossz hobbyt választottam 16 éves koromban. Pia, betörések, drog. De ennek meg lett a negatív következménye. Ha kérdeztem valakit és nem tetszett a válasz kérdeztem olyat, aki helyesen válaszolt. De a válasz nem volt helyes, csak nekem tetszett.

Meg nem lehet mindenkinek mindig jó napja. A szar napunkon pedig hajlamosak vagyunk szar döntéseket meghozni. otthagytad a küzdősportot és vele együtt embereket is otthagytál. Nem biztos, hogy bánnod kell ezt, azt te tudod igazából, hogy miért döntöttél a hobby elhagyása mellett. Saját tapasztalatom pedig az, hogy a társaság egy fontos dolog. Főleg 16 évesen.

És itt pötyörészek neked és a hozzád hasonlóknak, mert rossz döntéseket hoztam meg. Nincs társaságom, elvált családapa vagyok és egy raktárban nyomom az életem. Hát te is ilyen jövőt akarsz?

Remélem ha más nem legalább nyomra vezettelek.

üdv: " a vén f.sz"

2023. máj. 1. 11:51
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszát, szerintem tartok egy kis szünetet és utána talán jobb lesz. De abba hagyni nem szeretném, ezt érzem. És átgondoltam egy kicsit és rájöttem hogy mindig is üres voltam, így inkább nem nagyon foglalkozom vele, lehet tényleg túl sokat agyalok.
2023. máj. 1. 13:28
 4/4 anonim ***** válasza:

De előző válaszomon kívül is lehet erre még magyarázat bőven.

Állt-e be ezen a küzdősport szüneten kívül valamiféle változás? költözés? Haláleset? A változások, elvesztések okozhatnak ilyet. Akár egy kapcsolat megszakadása. Vagy közelgő esemény, ami után valószínüleg nem lesz ugyanaz minden.

Valami hiányérzeted van. De a sport is felszabadít hormonokat a szervezetben, amitől az ember boldogabbnak, egészebbnek érzi magát. Ha pedig abbahagyod, akkor az is okozhatja ezt az érzést. Feltételezem ezért gondolhattál a küzdősportra, mert abbahagytad, ráuntál és nem pótoltad mással.

Viszont a korod miatt valahol irigyellek. Jó, én sem vagyok vén f.sz, ahogy aláírtam előző válaszom, csak 35. De azért 16 évesen megvan egyfajta szabadság is amellett, hogy az embernek nincs önálló jövedelme. Ki kell élvezni, ahogy lehetséges, de azért a bölcs előrelátás sem rossz dolog.

Az mindenképp dicséretes, hogy keresed az okát ennek. 16 vagy. Nem égtél még ki. Volt egy kis hullámvölgyed, kicsit bedepiztél, de érdemes erről beszélni, akár írni. Jó, ha az ember képes kinyomni valahol a gondolatait. Felszabadító. Itt meg aztán leírhatsz mindent, a kutya nem ismer fel. Inkább neked segítség ez, ha kimondod vagy megpróbálod kiadni magadból.

2023. máj. 1. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!