Nos azt, hogy hibáztatok többször az életben az kétségtelen, de ezt az orrotok alá dörgölni felesleges mert már megtörtént és pontosan tisztában is vagytok vele. Mindenki hibázik, emberek vagyunk... van aki így van aki úgy. Senki sem tökéletes
A saját példámat tudom felhozni neked. Én több, mint 10 évig dolgoztam egy gyárban amit utáltam... az se rossz nem? :D
Nem kerestem rosszul, sőt mondhatni jól... mert én a szakmámban dolgoztam, ami keresett is volt de 3 műszak... és akármilyen is de egy gyár.
Kiégtem és ott tartottam hogy inkább leszek munkanélküli, de ebből már elég. Nem akarok humánrobot lenni, mert aki alkalmazott az az. Engedelmeskedik a felettesének vagy mehet amerre lát.
Szóval leültem és számotvetettem az életemmel... ami azért elég kemény ügy. Őszintének lenni saját magaddal... nem mentegetni magad, hanem beleállni és változtatni. Ez volt a legnehezebb kétségtelenül.
Aztán persze kitalálni mivel foglalkoznék szívesen, mi az ami szenvedélyemmé válhat és amivel pénzt kereshetek anélkül hogy minden reggel hányingerrel keljek...
Mivel említettem hogy jól kerestem nekem speciel volt tartalékom, be tudtam fektetni gépekbe, eszközökbe, szerszámokba. Oké.... de mégis mit csinálnék? Mivel szeretem a kertet, a természetet és körülnéztem hol van egy kis piaci rés azt gondoltam csinálnék egy olyan vállalkozást ami kertgondozást vállal akár magánházaknál akár ipari területeket vagy bárhol ahol van zöldfelület és a környekemen van. A többi már történelem ahogy mondani szokták :)
Visszatérve...
Nem tudom "mennyire" vagytok falun.. ez a falun élés egy jó dolog is lehet egyébként de oda sok dolog kell. Először is szeretni kell... ebbe sok minden beletartozik.. másodszor annak jó, aki kellően stabil anyagi lábakon áll hogy ne jelentsen gondot onnan ingázni se anyagilag se lelkileg se testileg.
Lehet hogy meg kellene fontolnotok a ház eladását is, hitellel együtt... persze mint mondtam nem tudom mennyire falu az a falu, Mucsaröcsöge alsó vagy Nagykovácsi.
Ha nagyon szeretsz sütni, akkor akár meghirdethetnéd magad hogy hétvégi szülinapra vagy bármilyen rendezvényre kisebb mennyiségű sütemény elkészítését vállalod. Csak próbaképp... és meglátod van-e rá igény van-e megrendelés.
Mindenki elkezdi valahol! :)
A szüleitek pedig egy másik világban élnek. Ugyanúgy mint az enyémek. Szeretnek abban biztos vagyok csak más a felfogásuk az életről, a munkáról.
De ez a ti életetek, nektek kell élni és nem nekik. És nem azt mondom ha adnak tanácsot ne fogadjátok meg semmiképp, de az nem egy dogma hanem az ő véleményük. Biztos a legjobbat akarják nektek, csak ez 2024ben nem feltétlen az ő elképzelésük alapján működik.
Köszönöm, hogy írtál ismét! :) Nos, ha azt vesszük, hogy mennyire van az,, Isten háta mögött'',akkor,, nagyon falu' ', ugyanis 160 km-re van Budapestről (én amúgy onnan származom), emellett picike, max 2000 fős, viszont, ha azt nézzük, mennyire,, fejlett'', azért nem egy Szabolcsi kisközség szint, mivel a Balaton északi partáról van szó, Veszprém és Zala határán - és akkor szerintem aki utánanéz, vagy ismeri, ebből ki is találja melyik településről van szó. Ez annyit jelent, hogy ilyenkor a környező településeken nyilván van,, élet'', viszont októbertől áprilisig meg van halva minden. Sok-sok tehetséges hobbicukrász is van erre, akár csak,, kicsiben' ' árul, maszekba, akár nagyban, viszont ezt köszönöm, meg fogom próbálni. Kiírom facebook csoportokba, próbaszerencse. :) Anno Pesten próbáltam, volt egy-két,, vevőm' 'itt egyelőre nem, de azt hiszem egy próbát teszek, nem érdekel az,, öregek' ', mit
mondanak. Férjem pedig gravírozni tud nagyon tehetségesen.Ő azzal akar valamit kezdeni, már beszélt is egy-két helyi árussal, ajándék,virágbolttal stb, hogy lehet, hogy lenne rá igényük, de persze ez még nagyon kiforratlan dolog. Amúgy sahnos ez a másik dolog amin nagyon sokat veszekszünk, hogy ő aránylag eddig jól is érezte itt magát, én meg visszamennék Pestre. De azt hiszem,a legcélravezetőbb az lenne, ha találnánk valami köztes megoldást, vagy még küzdeni, hátha,, bejön'' itt valami. Egyébként anno igaz, hogy én vágytam ide, de szüleim is nagyon bíztattak, hogy jöjjünk, hiszen itt laknak már 2 km-re ők is, és, hogy itt mennyire jó életünk lehetne... Hát megbántam, és azt is, hogy rájuk hallgattunk, hiszen más az, hogy ők már sok mindent letettek az asztalra, ők már,, megtehetik'', nincsenek anyagi gondjaik, évente többször nyaralnak külföldön, mi meg életüket kezdő, nem túl stabil lábakon álló fiatalok voltunk.Igaz, hogy ettől jobban álltunk 3-4 éve, de abba nem gondoltunk bele, hogy ez változhat, pláne ilyen bizonytalan helyzetbe... Hülyék voltunk, de ugyanakkor az is bennünk volt, hogy,, most, vagy soha'', tehát kockáztattunk. Sokat járok fel aránylag Pestre különben, és azt is kitaláltam, hogy mielőtt mennék, kiírom az ottani csoportba,amibe még direkt benne maradtam, hogy, aki akar rendelhet
tőlem,megsütöm, felviszem, igaz, hogy ez havi egy-két alkalom, de ott ismernek, és lehet, hogy lenne rá vevő még, csak nem tudom mennyire halott ötlet.
Mivel Keszthely felé szoktam járkálni észak felől ezért ismerős a környék :)
Nagyon szép helyek vannak arra, csak hát a munka.... ezért otthoni vállalkozás lehet a célravezető a ti esetetekben. Akár kialakítani egy ház melletti melléképületben gravírozóműhelyt, megosztva egy "kinti" konyhával amiben neked lenne a sütéshez kialakítva is egy kis hely.
Persze csak miután tényleg van igény rá. A gravírozáshoz csinál(tat)ni egy önálló honlapot és reklámozni reklámozni eleinte ingyen facebookon, névjegyet adni ezeknek az árusoknak hogy akár továbbadhassák bárkinek. Továbbgondolva fel lehet keresni ételkiszállítással foglalkozó ettermeket, pizzériákat es megkérdezni hogy a szórólapjukon egy 3*3 centis kis hirdetéseteket milyen kondíciókért cserébe helyeznék el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!