Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen mentális betegségem van?

Milyen mentális betegségem van?

Figyelt kérdés

Jópár éve fel figyeltem erre az egészre, de orvoshoz nem merek fordulni vele, illetve szüleimnek sem mondhatom el. Általánosban kezdődött az egész, olyan 3 osztályos lehettem mikor először tapasztaltam ezeket.

Röviden hangot hallok, és néha látni is vélem az ahoz tartozó "személyt". Néha segítőkész, bíztat, de néha nagyon önző szándékú és akaratom ellenére vált át. Mármint, többször azon kapom magam, hogy nem tudom mit és miért csináltam. Ezt már kollégiumban is kérdezték tőlem, hogy egyszer ilyen vagyok, máskor olyan és ez miért van?

A kérdésre sosem tudtam válaszolni..

Azt tudom, hogy meg történik az hogy nem én leszek, de azt nem tudom sokszor befolyásolni, meddig tartson ez az állapot, vagy akár megakadályozni azt.

Rosszindulatú válaszokat nem kérnék. (Habár, úgyis lesznek.)

23 éves lány vagyok egyébként.

2022. dec. 21. 12:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
#9 Ha annyi erőt vettél volna magadon, hogy legalább a wikipédián rákeress a dologra, akkor ott bizony le van írva, hogy a skizofréniát gyakran keverik a disszociatív személyiségzavarral, holott a kettőnek nincs túl sok köze egymáshoz.🤷‍♂️ Én befejeztem az okoskodást, a kérdezőnek pedig pszichiáternél a helye.
2022. dec. 22. 17:39
 12/19 anonim ***** válasza:

11-es

Igen, tudom, hogy gyakran keverik a skizofréniát a disszociatív személyiségzavarral. Bármilyen hihetetlenül hangzik! Én is tudom!

Mégsem azt mondtam, hogy disszociatív személyiségzavara lehet, ha értelmezted volna, azt írtam, hogy skizofrénia! Igen, két külön dolog.

A skizofréniának is lehet tünete a hallucináció. A skizofrén hangokat is hallhat, a kérdező írta, hogy hangokat hall. Akkor? Ezért jutott eszembe a skizofrénia. (de csak tippeltem, nem biztos, hogy a kérdező az még mielőtt gúnyolódnál, hogy biztos orvos vagyok)

2022. dec. 22. 17:58
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem fogok gúnyolódni, minek süllyednék olyan szintre. Valószínűleg egyikünk sem orvos, viszont lehet olvasott az ember ebben a témakörben. Amit pedig te állítottál, az maga az Ősbaromság. Úgy gondolod, hogy egy skizofrén képes normális társadalmi életet élni? Hát bizony nem. Értelmezd a kérdést, mielőtt olyan dolgokba állsz bele, amikről halvány fingod sincs.
2022. dec. 22. 18:11
 14/19 anonim ***** válasza:

13-as

"Úgy gondolod, hogy egy skizofrén képes normális társadalmi életet élni?"

Nem, én sem gondolom azt, hogy könnyű ezzel normális társadalmi életet élni. De erre melyik mondatommal utaltam rá? Nem is állítottam ezt, szóval megint nem értem a gondolatmeneted. Az meg, hogy úgy gondolod, hogy ősbaromság amit mondok.

Arra gondolsz, amikor azt írom, hogy skizofrénia tünete lehet a hallási hallucináció? Az nem baromság, mert tényleg tünete lehet. Több internetes oldal is ír róla. Az igaz, hogy a neten mindent írhatnak, de másból nem tudok kiindulni. Nem vagyok orvos.

2022. dec. 22. 18:29
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
#14 Bocsáss meg, de ettől nevetőgörcsöt kaptam.😂😂 Egy valóban skizofrén ember nem a gyakorin fog kérdést feltenni a mentális állapotával kapcsolatban. Szóval igenis, Ősbaromság amit mondasz. Fogalmatlanul miért szólsz bele ilyenekbe?
2022. dec. 22. 19:03
 16/19 anonim ***** válasza:
Jó, szerintem zárjuk le a vitát, azt érzem elbeszélünk egymás mellett. Én írok valamit, te írsz rá valamit. Én írok rá valamit, te is írsz rá valamit. Ez így értelmetlen, gondolom nem akarsz itt vitatkozni velem Karácsonyig 😂
2022. dec. 22. 19:08
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Wow, az első helyes gondolatod, gratulálok! Nyilván nem akarok itt vitatkozni veled Karácsonyig, ellenben az ostobaság egyfajta triggerként hat rám, így hát reagálok rá. Neked is kellemes ünnepeket kívánok!
2022. dec. 22. 19:19
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tényleg. Elnézést hogy gondot okoztam a kérdésemmel. És igen, ezek után jobbnak látom, ha orvoshoz fordulok. Csak tudni szerettem volna, hogy átlag emberek mit gondolnak és mi a véleményük erről a dologról amiben vagyok.
2022. dec. 22. 19:56
 19/19 anonim ***** válasza:
Én kérek elnézést, hogy vitába hagytam magam sodorni egy tudóssal. Kérdező, fordulj orvoshoz, és mielőbbi jobbulást!🙂
2022. dec. 22. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!