Milyen mentális betegségem van?
Jópár éve fel figyeltem erre az egészre, de orvoshoz nem merek fordulni vele, illetve szüleimnek sem mondhatom el. Általánosban kezdődött az egész, olyan 3 osztályos lehettem mikor először tapasztaltam ezeket.
Röviden hangot hallok, és néha látni is vélem az ahoz tartozó "személyt". Néha segítőkész, bíztat, de néha nagyon önző szándékú és akaratom ellenére vált át. Mármint, többször azon kapom magam, hogy nem tudom mit és miért csináltam. Ezt már kollégiumban is kérdezték tőlem, hogy egyszer ilyen vagyok, máskor olyan és ez miért van?
A kérdésre sosem tudtam válaszolni..
Azt tudom, hogy meg történik az hogy nem én leszek, de azt nem tudom sokszor befolyásolni, meddig tartson ez az állapot, vagy akár megakadályozni azt.
Rosszindulatú válaszokat nem kérnék. (Habár, úgyis lesznek.)
23 éves lány vagyok egyébként.
11-es
Igen, tudom, hogy gyakran keverik a skizofréniát a disszociatív személyiségzavarral. Bármilyen hihetetlenül hangzik! Én is tudom!
Mégsem azt mondtam, hogy disszociatív személyiségzavara lehet, ha értelmezted volna, azt írtam, hogy skizofrénia! Igen, két külön dolog.
A skizofréniának is lehet tünete a hallucináció. A skizofrén hangokat is hallhat, a kérdező írta, hogy hangokat hall. Akkor? Ezért jutott eszembe a skizofrénia. (de csak tippeltem, nem biztos, hogy a kérdező az még mielőtt gúnyolódnál, hogy biztos orvos vagyok)
13-as
"Úgy gondolod, hogy egy skizofrén képes normális társadalmi életet élni?"
Nem, én sem gondolom azt, hogy könnyű ezzel normális társadalmi életet élni. De erre melyik mondatommal utaltam rá? Nem is állítottam ezt, szóval megint nem értem a gondolatmeneted. Az meg, hogy úgy gondolod, hogy ősbaromság amit mondok.
Arra gondolsz, amikor azt írom, hogy skizofrénia tünete lehet a hallási hallucináció? Az nem baromság, mert tényleg tünete lehet. Több internetes oldal is ír róla. Az igaz, hogy a neten mindent írhatnak, de másból nem tudok kiindulni. Nem vagyok orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!