Milyen könyvet olvassak?
Olyan könyveknek a címét szeretném megkapni, amelyek bölcsebbé tesznek, ha elolvasom őket, valamint okosabbá teszik a kobakomat.
Bármilyen témát elfogadok, számomra a tanulság és a tapasztalat az, ami szükséges.
Közel 22 évesen a sok munka mellett egy kicsit megszükségeltetik ez a fajta "szomj".
Minden könyv bölcsebbé tesz, akkor is, ha "rossz" könyvnek minősíted az elolvasás után.
Az én kedvencem, és "this above all":
Eric Knight: Légy hű magadhoz
Ha nevetni szeretnél, Vavian Fable bármelyik könyve.
Ha izgalomra vágysz, de unod az átlagos vértől csöpögős horror-unalmas krimiket, akkor Edgar Allan Poe bármelyik novellája.
Ha valami igazán tartalmasra vágysz, akkor William Sommerset Maugham bármelyik könyve.
Akár utálod, akár szereted a Kis herceget Exuperytől, felejtsd el, és inkább olvasd el az Éjszakai repülés-t. Exuperytől, természetesen. Vagy bármelyik egyéb könyvét.
Van még ötletem, szólj, ha ezeket mind elolvastad.
Ken Follett: Katedrális
Egyetértek az előttem szólóval. Butább, hülyébb nem leszel egy könyvtől sem. Ráadásul kell olvasni szart is, hogy tudd mi a jó.
Ryan Holiday: Az út maga az akadály
Marshall B. Rosenberg: Erőszakmentes kommunikáció
Marshall Goldsmith-Mark Reiter: Ami eddig működött, az nem visz tovább
Ryan Holiday: Sztoikus nyugalmat a mindennapokra
Kertész Balázs: Közgazdaságtan lelkes amatőröknek
És még egy pár hasznos gazdasági témájú cikk:
A gazdaságtan, közgazdaságtan egy szükséges, és fontos dolog. De nem nevezhető irodalmi kiadványnak. Sokkal inkább tudomány, ami vagy érdekli a kérdezőt, vagy nem.
De itt reklámozni egy blogot... mi van, nem olvassák elegen? Nem fizet a gugli mert senkit nem érdekel a blogod, ezért itt kezded el reklámozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!