Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nekem, hogy van, hogy mindig...

Nekem, hogy van, hogy mindig előttem mennek el a tömegközlekedési eszközök? :D Mással is ez van?

Figyelt kérdés

Nem vezetek róla statisztikát, de nagyon rosszak a tapasztalataim.

Az utóbbi 3-4 utazásomból is most megyek a trollihoz, 8-10 percenként jár, és eszembe jut, hogy fennhagytam a pénzt, vagyis több kéne. Visszamegyek és mikor újra megyek a trolli felé (3 perces gyalogút), megnézem, hogy mikor jön. Persze, hogy úgy jön, hogy max. 50 méterre vagyok tőle, amikor elmegy... Fél percen belül. Ha nem szaladok vissza ez kb pont kényelmes mert az egy perc volt, mert rögtön ott volt a pénz.

Múltkor is, éjfélkor, random, ránézés nélkül elindulok a kondiból a kis 6 perces gyalogutamra a megállóig, mielőtt a zebrahoz érek megy el a villamos. Kb. Úgy ha jobban nézelődök, akkor vagy ragyorsitok és még elertem a zöldet, vagy ha hamarabb észreveszem a villamost, nem sokkal, még a piroson is atszaladhattam vna mert nem jött semmi, de kB hamarosan váltott, úgyhogy ez is fel percen belül volt bőven. Persze a következő csak a kövi megállóig vitt és ott beallt, ami nekem kevés, azt hiszem utána meg már nem is jártak vagy csak később max...

Mennyi erre az esély? Ha ilyen 8-9 percenként járnak kb. 1:18 de lehet 1:30hoz, hogy így az orrom előtt megy el. 2-3% is lehet. És ugye nézem az alkalmazáson, tehát az h nem mindig az orrom előtt megy el, kb amiatt is van, h ahhoz igazítom, de ha nem nézem, gyakrabban van ez, nem ilyen minden 20. esetben. Mondom most is kB. Utóbbi 5 esetből 2. Sőt az előtt is volt, hogy ráadásul kettő ment el... Egy még amikor a bolt magasságaba voltam, következő meg mire a lampahoz értem, de az össz gyalogút 360meter 😂. Ma is naivan azt hittem, mert ráadásul siettem valahova, h akár ez a visszaszaladas jól is jöhet ki, lehet várni kéne rá és így kevesebbet kell, ennek van nagyobb esélye. Az tok valószínűtlen, h az egy perces visszaszaladas lesz szignifikáns, mert amiatt késem le az előzőt és a következőre pedig kimaxolom ezzel a várakozási időt 😂. De amikor nézem az appon is, megfigyeltem h csomószor rossz időpontokban indulnék el ösztönosen, pld ez a 6-7 perces gyalogutnal is 5-6 percet látok, aminél rohanni kell meg kicsit necces, vagy 3-4et, ami már esélytelen de akkor a kövi meg 15+ perc múlva jön, mivel este és az nagyon sok... Tehát olyan tok ritkán van sztem hogy ez a vágyott 7-11 perces tartományba legyek, meg 12-13 perc is elmegy, mert inkább gyaloglok lassan és várok 3-4 percet...

2022. nov. 17. 19:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem lehet lekésni semmit!

Csak korán érkeztél a következő járathoz.

2022. nov. 17. 20:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Megerősítési torzítás.
2022. nov. 17. 22:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 2 óránként van vonat, este 8 után pedig reggel 6-kor.

Ha itt laknál és nam a napfényes nagyfaluban, akkor rászoknál, hogy odaérsz időben a vonathoz te elkényeztetett bánat.

2022. nov. 17. 22:31
 4/6 A kérdező kommentje:

Muszáj hogy kényeztessenek, mert így is gyilkolom magam eléggé. Csak olyan dolgokban szeretem magam gyilkolni, ami előrevisz és idegesít h linkre kell várnom a megalloban 😁 lehet megerősítési torzítás erre én is gondoltam, de tényleg én nagyon ritkán sietek valahova, ma siettem, rögtön max időt kell várnom a járműre... Ráadásul két járművel is tudok menni de mivel ma előtte máshova mentem, ezért csak az egyikkel tudtam, persze h ilyenkor cserben hagy a szerencse.. De még nekem szerencse se kéne csak legalább kozepido környékén érjek oda, meg ez, h a pénz miatti visszaszaladas miatt késtem le, volt kicsit aggasztó. Mert valszeg meglehetett volna oldani kevesebb pénzből, ha tudom h ez van nem szaladok vissza, mert nem volt letfonttossagu.

Szóval van benne valami amikor a vidékiek papolnak a munka becsületerol és a mindenhova mindig időben erkezes priorizalasarol. De ezek az emberek nagy része 50 éves korára egy egészségtelen alkesz aki utalja a családját. Inkább vagyok urigyerek az utazást illetoen és priorizalom azt h mondjuk izmosabb legyek mint az előző héten vagy szeretetet adják a környezetemnek. Valahol ki kell engedni. Én itt engedek ki. Csak ne szivatna örökké, mert ezzel ranevel arra h Budapest go legyen a kedvenc allalmazasom

2022. nov. 18. 00:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Úrigyerek villamossal?

Miért nem pumpolod meg anyucikát, hogy vegyen már egy Teslát a valagad alá, hogy ne kelljen várni a proli trolira :D

Nem kell odaérni vidéken sem sehova pontosan, nehogy azt hidd. Csak jó ha eléred a vonatot, buszt, mert különben durván beszopod, várhatsz 2-3-4 órát a következőre.

2022. nov. 18. 08:55
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezen csak úgy tudsz segíteni, ha figyeled a járat menetrendjét és tartod magad hozzá úgy, hogy indulás előtt pár perccel már várakozol a megállóban.

Közlök egy viccet ezzel kapcsolatban:

"A BKK-sofőr elmélkedése az utasokról:

- aki fut (feléje), az sportol,

- aki integet, az búcsúzik,

- aki utazni akar, az várakozik a megállóban."

2022. nov. 18. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!