Sznob emberekrol velemenyek tapasztalatok?
Ha ilyen szintű egy aspektusos nézeted van, lehet ideje lenne rálátni dolgokra számos más oldalról is. Mindemellett, ha nem tetszik valami: alakítsd úgy a dolgokat, hogy jobb legyen számodra.
Figyi, pl az én társaságom elég vegyes korosztály.
Van akit pl takarítóként ismertem meg, de pár mondatváltásból éreztem, ő kedves, intelligens hölgy. Idővel be is igazolódott az egyre több beszélgetésből, majd egyszer felhívott magához és lenyűgözőbb emberré vált számomra. Rengeteg vaskos angol nyelvű könyv a növényektől, az orvoslásig, kozmetikumok készítéséig, zongora... stb.
Ő csak pluszba vállalta a takarítást, mert otthonról dolgozik.
Sok más érdekes emberrel is találkoztam, érdekesebbnél érdekesebb ismerkedéseink történeteivel.
Azt tudd: sokat számít, te magad milyen ember vagy és mit keresel a másikban.
Tisztelem és értékelem bárki munkáját. A takarítástól a céghálózatok fejeséig.
Mindenkivel emberként bánok, az más kérdés, hogy személyiségemhez kik állnak közelebb.
Ismerek bunkó sznob irodistákat, ám kedves, elképesztő irodistákat is, ugyanez igaz a fejesekre, tulajoktól egészen az egyszerű alkalmazottakig.
Volt, akitől csak annyit kérdeztem: hogyhogy egyszerű alkalmazott vagy ilyen személyiséggel, képességekkel?
Idővel rájött gondja gyökerére és feltört.
A kisebb-nagyobb szerepek pedig kellenek, főleg jelen rendszerünkben, mert ha egyik napról a másikra megszűnne: elszabadulna a pokol.
Kevés az olyan ember, aki tudja, hogyan kell önnfentartónak lenni és függetlenedni a rendszertől.
Sokan azt se tudják mit lehet kihozni a természetből, fel se ismerik a növényeket, állatokhoz nem értenek, a semmiből sokan egy fogkefét se tudnának csinálni, nemhogy vadászati eszközt.
Stb.
Mert ugye minden, ami pl téged is körbe vesz és igénybe veszed, az étel-víztől egészen a szolgáltatókig, lakhatásig...
Mind-mind ezen rendszerekben dolgozóknak köszönheted azt amid van.
Ahogy a te munkád is részese valamilyen formában mindennek, a munkádért multifunkciós csereeszközt (pénzt) kapsz, amit beváltod sok más ezer/millió más ember munkájának gyümölcsére. Amit készen kapsz vagy alapanyag formájában.
Az, hogy kit hogyan fizetnek meg, változó.
Pl egy magyar kőműves VS német más összeget kap kézhez.
Sok mindentől függ.
Dolgoztam fizikai melót is, szellemit is.
Mindegyiknek megvan a maga előnyei, hátrányai is.
A szellemi fáradság pl testedre is kihat, ezért jó előtte minimum egy edzés reggel.
Mert ha nincs fizikai mozgás a szellemi mellé az pokol, kialvatlanság stb.
A fizikai meg, hát, nem megfelelő emelés, mozdulat, túlterhelés simán taccsra vághatja pl derekat vagy bármit. Baleset is becsúszhat, ha olyat melózik az ember.
Volt, hogy 2 hónapig fel se tudtam kelni.
Ez még pályakezdőként volt, nehéz volt elérni célom kezdetét is akkoriban.
Fokozatosan kellett haladni.
Alkotói tevékenységgel foglalkozom több ágon. Vannak még tervek, ötletek, célok.
Ismerj meg több embert! Ne csak a szűk köreidben, környezetedben.
Nekem is voltak anno, akik lenéztek, csakmert elvállaltam sos melót stb. Voltak, akik keresztbetettek, igyekeztek megkeseríteni, bántani... Úgy, hogy az egyetlen hibám az volt, hogy pár fejessel, irodistával jóban voltam, mert őket is megismerve megtaláltam bennük, ami engem vonz a személyiségekben.
A sima dolgozóknak, helyettesnek meg nem tetszett és a megkeseredettségüket rajtam "verték" le.
Eldugták a munkához szükséges dolgokat stb.
Pedig egyszerű munkások voltak, mint akkor én is.
Látod. Nem kell ahhoz magas beosztás, sznoboskodás, hogy valaki rossz ember legyen.
Szünetekben idővel külön vonultam, étvágyam sem volt, inkább terveztem, ötleteltem, rajzoltam, számoltam, majd idővel felmondtam és haladtam tovább.
Hagyd, had fortyogjanak a rosszindulatúak, problémásak a saját önmarcangoló dolgaikban, te pedig éld az életed, lépj, fejlődj.
Azzal nem lesz jobb neked se, ha rajtuk csámcsogsz és nem léped meg azt, amit kell. Persze, add ki magadból, de ne engedd, hogy nagy befolyása legyen rád,ha pl feléd tesznek, mondanak valamit.
Az ahogyan reagálsz is minősít.
Őket is, ha olyanok.
Téged is, ha nem tudod intelligensen lezárni magadban vagy úgy visszareagálni, hogy elszégyenli magát.
Egyszer az egyik lekezelő irodista dumájára olyat reagáltam szimpla szavakkal, nyugodt arccal, lágy hanggal, hogy mindenki kinevette, Elszégyelte magát és caccogva kivonult.
Az egyik fejessel meg jóban voltam, ő is hallotta és anyámnak megjegyezte: kemény dió a gyereked.
Iskola/papír nem egyenlő a jó személyiséggel, intelligenciával.
Mindegyik réteg nagyon vegyes a személyiséget illetően is.
Sok sikert!
Cséry-Oláh család
(Ágfalva-Sopron-Cardiff)
Pfújj!
Előző vagyok!
Más pénzéből, segítségéből arcoskodó álpolgári család
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!