Voltam a háziorvosomnál, aki elküldött a pszichiátriai osztályra. Én elmentem, de ott csak a fejmosást kaptam, hogy mit keresek ott..!?
Konkrétan közölték velem, hogy menjek vissza majd akkor ha nagyon erős lesz a késztetésem arra, hogy megöljem magam (tehát ha teljesen a határán leszek) addig ők nem tudnak segíteni semmit. Olyan tanácsokat kaptam, hogy sportoljak és legyek barátaimmal stb. (mintha nem próbáltam volna már ezeket)...Nyilván végső elkeseredésemben fordultam oda, nem "csak úgy, mert miért ne" és el lettem küldve mondván nincs semmi bajom, csak labilis a személyiségem. Hiába mondtam, hogy nem nagyon tudok már ezzel együtt élni és nehéz minden számomra, nem is foglalkoztak ezekkel. Annyit kaptam, hogy majd jobb lesz és a traumáimat is el kell fogadnom és megtanulnom velük együtt élni, mert feldolgozni úgyse fogom tudni sosem. Komolyan el kell jutnia addig az embernek, hogy bemenjen a korházba és ott mindenki előtt próbáljon meg öngyilkos lenni ahhoz, hogy segítsenek rajta? Miközben én pont, hogy nem akarok eljutni odáig. Megkaptam azt is, hogy manapság már "trendi" a pszichológushoz járás stb. mintha csak valami hóbortból mentem volna el segítséget kérni. Én nem vagdostam magam sosem, mert az első gondolatom általában a gyógyszer túladagolás és nem a vagdosás. Tehát én nem követem az orvos agyával gondolkozva a mai "trendi" dolgokat mivel nem vagdosom a kezem (és gondolom ha azt, hogy pszichológushoz forduljon az ember annak tartja, akkor gondolom ezt is), de lehet talán akkor komolyabban vettek volna vagy nem tudom? Vagy akkor még jobban megkaptam volna, hogy ez csak a mai fiatalok szeszélye és mindenkinek vannak rossz időszakai? Nem tudom. De még a végtelenségig sorolhatnám mik hangzottak el...senkinek nem kívánom ezt az érzést, amit érzek most, szavak sincsenek rá, hogy mennyire vállalhatatlan volt az egész. Már abban is elbizonytalanítottak, hogy tényleg szükségem van-e segítségre vagy lehet csak saját magamnak kb. beképzelem és szimplán gyenge vagyok. Szörnyű ez az egész. Más is járt már így? Most mi tévő legyek?
(A vagdosással kapcsolatban senkit nem akarok megsérteni, csak az orvos szemszögéből írtam pl. a trendi szót is, ezért tettem "" jelbe. Magán pszichológusra pedig sajnos nincs pénzem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!