Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Vajon ez volt a legjobb...

Vajon ez volt a legjobb választás?

Figyelt kérdés

Kõ kemény nihilizmussal indult az utam. Utána extrém ehízássa folyatódott. Mindezt rengeteg alkohol követte. Röviddel ezután szociális szorongás. Konkrétan kegyetlenül nehéz volt és közel lehetetlen prezentációt tartani vagy szimplán emberekkel beszélni. Egy komoly függõséget kialalítottam a nikotin koffein kombinációra is.

A csattanó az, hogy ezek oroszlán részét már letudtam. Nevezetesen nem vagyok nihilista, kövér, nem szorongok szociálisan hanem kifejezetten nyilvános beszéddel kapcsolatos foglalkozásom van. Mindemellett napi szinten beszélek emberekkel és azokat a fránya snüsszöket is lepihentettem.

Az utóbbi meglehetõsen kifejezõ, ugyanis az alkohol partyk alkalmával egy népszerû és bevett kellék világszerte, s azt gondolom, hogy a nikotinnal kézenfogva járják a világot.

Illetve a koffein energiaitalok formájában még lehet hogy az életbiztosító ügynököket is zavarba ejtené. Fôleg ha háromról beszélünk.

Szóval a nihilizmustól odáig jutottam, hogy sikereket értem el. Még nem végeztem. Jelenlegi célom, hogy megszabaduljak a koffein, alkohol és nikotinfüggōségtôl ismét.

Az a kérdésem valójában hozzátok önismereti szempontból, hogy objektívan mi a véleményed?

Örömmel fogadom a negatív véleményeket, mert azok hatására megvizsgálhatom magam és építõ szándékkal állok majd hozzájuk.

De természetesen nagyon örülök a pozitív véleményeket is.

Béláthatatlan véget értünk a szöveggel.(:

Nagyon köszönöm, hogy elolvastad, s hálás lennék neked ha megosztanád a saját véleményed velem.

2021. dec. 19. 21:35
 1/3 Kitalátor válasza:

Egy út akkor út, ha van célja. Ha nincs, akkor térsík, vagy (börtön-)udvar, ahol bárhonnan bárhová mehetsz, miközben magad körül forogsz. Kellenek rövid távú célok! Milyennek szeretnéd látni magadat jövő ilyenkorra? Mivel akarsz gazdagodni és mivel akarsz másokat gazdagítani?

Középtávon is gondolkodni kell! Öt-tíz év múlva hogyan, miből, kivel, hol, hogyan és miért szeretnél élni?

De kell valami vízió évtizedekkel későbbre is, ha még nem vagy 90 éves! Milyen öregségért dolgozol? Hol (stb.) szeretnéd eltölteni a nyugdíjas éveidet?

Sőt mi több, még a halálunk utáni időszakra is kell valami koncepció! Miben hiszünk, mit hogy szeretnénk elrendezni. Mert azt már fiatalon el kell dönteni, milyen legyen a sírod! Vízhatlan műkő, hogy elválasszon mindentől, vagy vessék be csalánnal, hogy nehogy rász.rjanak az arra járók, vagy majd sz.rjanak rá az unokáid, hogy szebben nőjenek rajta a virágok? Vagy szórjanak szét, mert esetleg (te tudod) halálodban is olyan jelentéktelen környezetterhelésű fogyasztó akarsz lenni, mint életedben voltál? Stb., stb...

2021. dec. 21. 09:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok, hogy vissza tudtál fordulni a lejtőn. Ami még szerintem hiányzik neked, az a Maslow-piramisod teteje: a transzcendenciaigény. Ahogy elképzelem, egy intelligens (értelmi és érzelmi egyaránt) pörgős menedzser-féle lehetsz. De csak a mának élsz. Ha találsz önmagadon túlmutató célját az életednek, sokminden más lesz. Talán jobb. És akkor a fent felsorolt problémáid is eltörpülnek, s talán legyőzésük is még könnyebb lesz.
2021. dec. 24. 21:14
 3/3 anonim ***** válasza:

1. Ha egy kövér hulladékból normálisabb emberré váltál az dícséretes.

2. Véleményt, miről? Nem igazán írtál le semmit sem. Elmondtál pár tényt, de nem fejtetted ki.

3. Amúgy mi a kérdés?

2021. dec. 27. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!