Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem vagyok képes kapcsolatokat...

Nem vagyok képes kapcsolatokat teremteni?

Figyelt kérdés
Voltak korábban barátaim, romantikus kapcsolatom nem. Akivel 5 évig komoly barátságban voltam már semmit nem jelent nekem, nem vagyok képes más emberekkel tartósan törődni. Nem tudok kötődni, nem vagyok képes "emberként" tekinteni másokra ahogy azt mondani szokás. Néha vannak enyhe fellángolásaim, utána pedig ráunok a másik emberre és nem törődök vele többet. Egyszerűen nem vagyok képes valakivel annyit törődni hogy abból valami "Komoly" dolog legyen, minden ember egyformán érdektelennek hat. Az időm nagy részét egyedül töltöm, és különösebb gondom nincs vele, bár néha (legtöbbször) letargiában vagyok. 21/f
2021. nov. 25. 14:11
 1/1 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóan vagyok ezzel. 30 vagyok. Ez azért valljuk be, szomorú. De egyszerűen ha nem érzed a késztetést, akkor nem fogsz nekiindulni. Következésképpen semmi sem lesz. Nekem is voltak időszakok, amikor tetszett ez vagy az. De amikor ott lettem volna, hogy na akkor most lehetne valami, az első lépést megtettem, nem mentem tovább. Egyrészt nem láttam értelmét. Másrészt meg a "varázs" elmúlt. Lehet, hogy egyszerűen hamar elengedem a dolgokat.

Lehet amúgy valami testi rendellenesség, hiba is. Gondoltam erre. Ezt ki kéne vizsgáltatni. De ugye nagyon tág, sokminden lehet.

A barátokkal sem könnyű a kapcsolattartás számomra. Nem igénylem a napi hülyeségeket. Nem beszélgetek sokszor hetekig senki "baráttal". Mert nem érzem szükségét. Ezt a "normális" emberek úgy érzékelik, hogy szarsz rájuk.

Nem azt mondom, hogy ez a világ hibája. De mi úgy érezhetjük. Persze valójában velünk van a baj, hiszen bárhogy is nézzük, nem a hozzánk hasonlók vesznek körül bennünket. Én is sokat gondolok erre. Sokszor vagyok depressziós hangulatban. De az életnek nemcsak a kapcsolatok adnak értelmet. Számos más dolog is. Csak meg kell találni.

2021. dec. 7. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!