Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért kelsz fel reggel az ágyból?

Miért kelsz fel reggel az ágyból?

Figyelt kérdés
Minden körítés nélkül, mi az első dolog ami eszedbe jut válaszként?
2010. aug. 30. 11:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
mert felébredek
2010. aug. 31. 15:27
 22/28 anonim ***** válasza:
mert gépezni akarok. :D
2010. aug. 31. 16:27
 23/28 anonim ***** válasza:

11:53

jót nevettem, köszi :D

AMúgy, mert felver az a roha.dék telefonom és mert muszáj....

2010. aug. 31. 18:16
 24/28 anonim ***** válasza:
Csak megszokásból. Nincs semmi cél, amit szeretnék elérni, csak mint egy robot, felkelek, és csinálom a napi szükséges dolgokat. Nem lelem benne örömöm, de ennek így kell lennie.
2010. szept. 1. 17:35
 25/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem mondom hogy szignifikáns minta született, de azért elgondolkodtató. Utolsónak külön köszönöm hogy kimondta mit keresek a válaszok közt: hogy valaki egy célért kel fel. Ami nem a hugyozás :D és nem is munka (legalábbis a száraz, "a pénzért csinálom" értelmében). Hanem valami életcél, valami ami szívből hajtja az embert és nem muszájból, nem kényszerből, kötelességből.... Na ilyet talán egy válaszoló írásában sikerült csak észrevennem, egyébként mindenki csak azért kel fel, mert "kell". Meg hát a fiatalság, akik a gép, msn miatt kelnek fel, de ez is inkább csak szokások közé sorolható.

Köszönöm mindenkinek újra hogy írt valamit!

2010. szept. 1. 17:50
 26/28 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Bár meglátásom szerint lezártad a témát, de én megkérdezném az összegeződ alapján: Ha valami életcélt, valami hajtóerőt szerettél volna felfedezni a válaszokból, akkor talán nem ezt a hétköznapi, az életcél meglétével, vagy meg nem létével egyáltalán nem összefüggésbe hozható kérdést kellett volna feltenni. Mindenki tudja, hogy a reggeli felkelés a legtöbb embernek nem örömteli aktus, így aztán a válaszok sem olyan irányba mennek el, amiből a mentális "hajtóerő", vagy annak hiánya lemérhető...

2010. szept. 1. 18:39
 27/28 A kérdező kommentje:

Szia 18:39!

Úgy gondolom, pont amiatt volt jó ez a hétköznapi kérdés az életcél létére vonatkozóan, mert a kérdésről tényleg csak annak jut eszébe, hogy a vágyai miatt kel fel (nem pedig szükségből) akinek tényleg ez jár mindig a fejében. Aki úgy gondolja, hogy van "küldetése" és erre a kérdésre mégsem jut eszébe válaszként az a dolog, akkor ő csak "úgy gondolja" hogy van célja, és igazából nem járja át a lényét ez a vágya, nem tudja pontosan mit is jelent.

Emlékszem kisgyerekként, számtalan olyan nap volt, hogy egy-egy új, új könyv, valami érdekes téma, kísérletezés, barkácsolás miatt szinte euforikus hangulatban ugrottam ki reggelente az ágyból, hogy újra játszhassak/olvashassak/kísérletezhessek stb. Ez az érzés jutott a kérdés kiírása előtt eszembe, és ezért tettem fel ilyen cseles formában, mert ha nekem - akkori kisgyerekként - ezt a kérdést tették volna fel, akkor az első válaszom az aktuálisan minden gondolatom kitöltő hobbi lett volna. Nem az hogy hugyoznom kell :D :D akkor se ha igazából azt kellett :D. Sőt még a suli sem lett volna válaszom, mert az ilyen motivált időszakaimban még korábban keltem 1-2 órával, hogy suli előtt is csinálhassak valamit ami érdekelt... (Ezt a különleges, lángoló energiát kezdtem el keresni mostanában újra, hogy ne csak rutinból éljem az életem mint az emberek 99,5%-a, hanem újra a vágyaim beteljesítése lökjön ki az ágyból...)

2010. szept. 1. 22:35
 28/28 anonim ***** válasza:

17:35 vagyok. Sajnos ma már nagyon kevés az olyan ember, mint amit Ön leírt a gyerekkoráról. Már mindent csak megszokásból, kényszerből csinálunk. Tudom, ezt én is tapasztalom. Ez így meglehetősen kilátástalan, de egyszerűen nem tudok értelmes célt találni a napjaimnak,mindenben csalódom. Viszont sajnos este sem tudok úgy lefeküdni, hogy "Igen, ma megérte felkelni, ma hasznos lehettem valaki számára"

És megkérdezhetném, hogy Ön megtalálta-e már a célját újra?

2010. szept. 2. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!